Десантники зі Львова розбили колону бойовиків і взяли під контроль село Георгіївку під Луганськом, – активіст

23:20 21 липня 2014 р.

Львівські десантники у день їх проводів на схід України

Львівські десантники у день їх проводів на схід України
Фото: Роман БалукZIK

Про це повідомив у понеділок голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив сьогодні, 21 липня, кореспонденту інформагенції УНІАН:

«З Луганського аеропорту після розблокування з військової частини – 80-ї окремої аеромобільної бригади (в грудні 1999 року її переформовано у 80-й окремий аеромобільний полк, тричі визнаний кращим у Сухопутних військах Збройних Сил України. – «ЩЛ») львівських десантників – вивезли всіх поранених і поповнили військовим запаси продовольства, води і боєприпасів». 

Активіст також запевнив, що дану інформацію йому передали безпосередньо військові, а також місцеві жителі, які є очевидцями того, що відбувається.

«Луганський аеропорт розблокували, тобто, колона українських військових прорвалася до десантників. Всіх поранених вивезли, поповнили боєкомплект, запас боєприпасів, а також запаси води і продовольства», – запевнив Снєгірьов. 

За його словами, десантники зараз залишаються в аеропорту, але змінили військову тактику – тепер не просто обороняються, а перейшли в активний контрнаступ. 

«Саме ці львівські десантники минулої ночі розбили колону бойовиків, яка прямувала до Луганська і взяли під контроль село Георгіївка, яке фактично є передмістям Луганська», – пояснив активіст.

За його словами, в даний час «перерізана транспортна артерія між Луганськом і Красним Лучем, через яку йшло постачання бойовиків з боку Росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів