Десантників зі Львова знову обстріляно з РСЗВ «Град», сім новоприбулих із Росії танків атакували сили АТО (відео)

09:04 30 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Про це повідомляють у середу прес-центр АТО й керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.


Відео: «Телеканал новин «24»

Прес-центр АТО інформує сьогодні, 30 липня, в повідомленні «Ця ніч, для сил АТО пройшла без втрат»:

«Вчора, 29 липня було звільнено від російських найманців було звільнено населений пункт Авдіївка Донецької області. Розпочато зачистку міст Ілловайськ, і проводиться операція зі звільнення міста Первомайськ.

Сили АТО під час визволення населених пунктів свідомо не застосовують усі наявні можливості вогневого ураження. Не використовується важка техніка, артилерія та авіація.

Звичайно, важка зброя значно спростила б проведення військових операцій зі звільнення міст та сіл. Проте це могло б привести до жертв серед мирного населення

Українська армія не може цього допустити. Воїни Збройних Сил України свідомо ідуть на ризик заради того щоб врятувати життя дітей, жінок, та простих громадян держави. 

Воїни кажуть: «Ми звільняємо свої будинки. Звільняємо свої школи, куди ходитимуть діти. Російські терористи, найманці з Чечні, Сербії, Осетії не збираються жити на Донбасі. Нам потрібен мир а їм хаос. Тому, вони готові вбивати дітей, наші родини, руйнувати наші міста, оселі, руйнувати фабрики та заводи. Вчиняти злочини за вказівкою Кремля». 

Успішне просування сил АТО викликає паніку у терористів. Розуміючи, що програють, вони намагаються застосовувати фашистську тактику «випаленої землі», та терору проти мирного населення, щоб знизити опір місцевих мешканців. 

Терористи намагатимуться здійснити перегрупування з метою недопущення оточення силами АТО зосередження бойовиків у районі Первомайськ, Стаханов, Алчевськ та місті Луганськ. Окремі групи маргиналів намагаються втримати підконтрольні ділянки ДКУ з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території Російської Федерації.

18.30 – 19.00 – здійснено мінометний обстріл в районі населеного пункту Гойове. Втрат немає.

20.30 – 21.00 – здійснено обстріл в районі Стукалова Балка з АГС-17. Втрат немає.

00.00 – 00.20 – здійснено обстріл з БМ-21 по аэродрому Луганськ із району 

населеного пункту Ново-Анівка.

Ситуація характеризується спробами незаконними збройними формуваннями утримати під своїм контролем міста Донецьк та Горлівка.

02.15 – 02.40 – здійснено обстріл з АГС-17, РПГ та стрілецької зброї в районі населеного пункту Піски. Втрат немає.

19.30 – здійснено артилерійський обстріл в пункті пропуску Довжанський зі сторони РФ. Втрат немає.

02.20 – здійснено обстріл зі стрілецької зброї в районі населеного пункту. Дмитріївка. Втрат немає.

05.00 – здійснено мінометний обстріл в районі населеного пункту Дубровка та розпочалась атака 7 танками (автомобільна техніка 5 одиниць , які переткнули ділянку державного кордону о 04.42). Знищено 5 одиниць автомобільної техніки.

Прес-центр АТО повідомляє про це сьогодні, 30 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість  керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» повідомляє сьогодні, 30 липня, такі оперативні дані «ІС»:

«Сили АТО продовжують активні дії зі звільнення населених пунктів і районів від терористів. Своєю чергою, бойовики намагаються опанувати ініціативою і переламати ситуацію на свою користь. 

Відзначаються спроби терористів повернути втрачені позиції в районі н.п. Донецьк і Горлівка, а також проведення бойовиками перегрупування в районі н.п. Луганськ, Первомайськ, Алчевськ, Стаханов із метою запобігання оточення й блокування своїх сил. 

Також бойовики ведуть активні дії по утриманню підконтрольних їм ділянок держкордону з Росією. Терористами здійснено обстріли позицій сил АТО в районах: 

– н.п. Стукалова Балка (зі стрілецької зброї та АГС-17, втрат серед силовиків немає),

– Аеропорту у Луганську (з БМ-21 «Град», знищено легкий броньований тягач МТ-ЛБ і автомобіль «МАЗ» сил АТО), 

– н.п. Піски (зі стрілецької зброї, гранатометів РПГ і АГС-17, втрат немає), 

– КПП «Должанський» на кордоні з боку Росії (з артилерії, втрат немає), 

– н.п.Дмітровка (зі стрілецької зброї), 

– н.п.Гаевое (з мінометів, втрат немає), 

У районі н.п. Дубровка терористи провели атаку позицій сил АТО. Після мінометного обстрілу було проведено наступ групи терористів за підтримки 7 танків, які прибули цієї ночі з території Росії. 

Сили АТО проводять підготовку до звільнення н.п. Первомайск. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів