Десантників зі Львова знову обстріляли з РСЗВ «Град» у Луганську, а сили АТО на кордоні – з території Росії (відео)

09:05 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.ru

Про це повідомляють у четвер прес-центр АТО й координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 24 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За минулу добу ситуація характеризувалася активним перегрупуванням сил та засобів бойовиків з відходом до великих міст, які ними контролюються, зокрема до Алчевська.

Було здійснено обстріли з БМ-21 «Град» зі сторони Російської Федерації блокпостів в районі населеного пункту Ілїнка, Камишное, Березово, Амвросіївка та аеропорту Луганськ.

Обстріли зі стрілецької зброї та РПГ блокпостів поблизу населеного пункту Северодонськ та Смоляніново. Мінометний обстріл блокпосту поблизу населеного пункту Авдієвка. 

Спостерігається подальше укріплення та обладнання вогневих позицій, оборонних споруд, а також перекидання броньованої техніки в населені пункти довкола Донецька, а саме: Горлівка, Іловайськ. Основні зусилля терористів були направленні на утримання міст, які захоплені силами АТО та зміцнення оборонних позицій у підконтрольних містах.

Продовжуються обстріли позицій та блокпостів сил АТО, в тому числі з території Російської Федерації. Бойовики намагаються утримати під контролем ділянки Державного кордону України. При проведенні перевірки блокпостів в районі населеного пункту Амвросіївка підрив на радіокерованому фугасі БРДМ».

Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 24 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні АТО зберігається напружена ситуація. Терористи, витіснення з ряду районів в результаті наступальних дій сил АТО, повсюдно намагаються контратакувати за підтримки підрозділів армії РФ. 

– Бойовики за підтримки російських військ ведуть активні дії поблизу н.п. Амвросіевка. За ніч позиції сил АТО були неодноразово обстріляні з артилерії з території Росії, а також з РСЗВ БМ-21 «Град» групами місцевих терористів. Також у цьому районі на радіокерованому фугасі підірвався БРДМ-2 сил АТО. Дані щодо втрат уточнюються. 

– Двічі обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п.Ільінка (Донецька обл.). Один раз – із боку Росії з РСЗВ «Град», один раз – з артилерії. 

– З РСЗВ «Град» бойовиками обстріляні позиції сил АТО на території Луганського аеропорту й поблизу н.п. Камишное (Луганська обл.). Із БМ-21 «Град» – поблизу н.п. Березово. З мінометів – поблизу н.п. Авдеевка. 

– Зі стрілецької зброї обстріляні блок-пости сил АТО поблизу н.п. Сіверськодонецьк і Смолянинове (обидва – Луганська обл.). Силовики вели вогонь у відповідь. 

– Сили АТО закріпилися в визволених ними районах. Проводяться заходи щодо перегрупування військ, зміцненню своїх позицій і інженерному обладнанню місцевості. Активна фаза АТО триває». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів