США не вірять заявам МЗС Росії про невиконання Україною женевських домовленостей (відео)

23:08 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Deutsche Welle»

Про це йшлося під час сьогоднішньої телефонної розмови Джона Керрі зі Сєргєєм Лавровим.


Відео: ТСН.ua

Державний секретар США Джон Керрі закликав Росію сприяти виконанню женевських домовленостей стосовно української кризи. Про це йшлося під час його телефонної розмови з російським міністром закордонних справ Сєргєєм Лавровим у понеділок, 21 квітня.

Керрі у розмові з Лавровим закликав Росію зробити «конкретні кроки» для послаблення напруги на cході України. За словами держсекретаря США, Москва повинна «відкрито закликати сепаратистів звільнити захоплені будівлі та нелегальні блокпости». Крім того, Росія має призначити дипломата високого рангу для роботи з місією ОБСЄ на сході України.

За словами представниці держдепартаменту США Дженніфер Псакі, «Керрі у розмові з Лавровим також сказав, що нещодавні заяви Росії, які кидають тінь сумнівів на відданість України женевським домовленостям, не відповідають дійсності». «Влада України внесла законопроект про широку амністію, відрядила представників на схід країни для допомоги у виконанні домовленостей. Ми просимо Росію виявити такий самий рівень відданості женевській угоді», – сказала Псакі.

Водночас Сергій Лавров також закликав США вимагати від українського тимчасового уряду дотримання женевських домовленостей, досягнутих на переговорах минулого тижня. Вашингтон повинен стримати «гарячі голови» в Києві від «провокування кривавого конфлікту», – йдеться в заяві російського міністерства закордонних справ. Раніше у понеділок глава російського зовнішньополітичного відомства заявив, що влада в Києві порушує женевські домовленості.

Про це інформує в понеділок Українська служба «Deutsche Welle».

Як повідомляв «Щоденний Львів», глава МЗС Росії переклав із неї на Україну невиконання Женевської угоди й дослівно повторив інсинуації московських ЗМІ про нібито «обстріл беззбройних в пасхальну ніч», а також заговорив про заклики зі сходу України до Росії про порятунок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів