Депутати обласної ради запропонували укрупнити 710 місцевих рад Львівщини в 160 територіальних громад

22:00 7 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Обласна рада схвалила проект Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини.

Сьогодні, 7 липня, під час четвертого пленарного засідання ХХХІV сесії Львівської обласної ради депутати схвалили проект Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини. «За» таке рішення проголосували 60 депутатів.

Відповідно до Перспективного плану, пропонується здійснити об’єднання територіальних громад Львівської області, в результаті якого із 710-ти чинних місцевих рад повинно утворитись 160 спроможних територіальних громад.

Відтак, найбільше таких громад передбачається у Жовківському районі – 17, а найменше – три – в Буському районі. Натомість у Бродівському районі пропонується створення восьми об’єднаних громад, у Городоцькому – п’ять, у Дрогобицькому – 11, Жидачівському – п’ять, Золочівському – чотири, Кам’янко-Бузькому – чотири, Самбірському – 12, Сколівському – вісім, Сокальському – п’ять, Старосамбірському – сім, Стрийському – 10, Турківському – 12, Яворівському – 13, Пустомитівському – 15, Радехівському – шість, Перемишлянському – чотири. Згідно з рішенням обласної ради Львівська облдержадміністрація подасть проект Перспективного плану до Кабінету Міністрів України для прийняття відповідного рішення.

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної ради. Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації розповіли у вівторок:

«У вівторок, 7 липня, на черговій сесії Львівської облради депутати підтримали проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Львівщини. За рішення про схвалення проекту проголосували 60 обранців.

За словами голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, цей документ є першим кроком до формування сильних громад. Він також зазначив:

«Ми всі прекрасно усвідомлюємо, що в подальшому до Перспективного плану все рівно вноситимуть зміни. Тому він не вказує, що може бути лише так і більше ніяк. Але таким чином ми даємо можливість рухатись вперед громадам, які прийняли рішення про об’єднання. А тим, які ще дискутують з цього приводу, змогу остаточно вирішити, як для них буде краще». 

Звертаючись до депутатів, керівник області вкотре наголосив: «Мова іде виключно про добровільні об’єднання. На території області є дуже багато громад, які висловили свою позицію об’єднатись. Таким чином для них відкриваються нові перспективи, які надає Закон. І сьогодні зовсім не йдеться про насильне об’єднання. Наше завдання – лише дати їм можливість для розвитку».

Відповідно до рішення обласної ради Львівська ОДА подасть проект Перспективного плану на погодження до Кабінету Міністрів України. Проект передбачає створення 160-ти спроможних громад».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів