Частина заколотників у Луганську схильні скласти зброю, але бояться ув’язнення, – нардеп

16:52 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Про це заявив у суботу народний депутат Олександр Бригинець.

Народний депутат Олександр Бригинець повідомляє сьогодні, 10 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Щойно на прохання активіста «Української справи» я поспілкувався із луганським сепаратистом, що мешкає в одному з районів Луганщини. Ось що він мені розповів: 

1. Захоплень місцевої влади чи адміністрацій не відбувається тому, що міліція і чиновники при щонайменшому тиску зразу переходять на бік сепаратистів. Це, на його думку, схоже на кримський сценарій. 

2. Сепаратисти деморалізовані відмовою Путіна підтримати референдум за незалежність Луганщини. Вони вважають його зрадником. 

3. Найбільше руйнує сепаратизм те, що на Луганщину не приїхали «Правий сектор» і Самооборона Майдану, яким усіх лякали. Мій співрозмовник узяв зброю саме для того, щоб захистити своє містечко від «ПС» і СМ. 

4. Усіх озброєних сепаратистів в районі – 70-80. Керує нібито кримчанин, але насправді – це росіянин.

Ще близько 20 людей – це кримінальні елементи, що отримують гроші за свою терористичну діяльність. Ще близько 50 – це добровольці з армійським минулим, які взялися за зброю щиро, щоб захистити свій дім.

Ці добровольці вже декілька разів намагалися скласти зброю, але їх отримають на гачку, залякуючи участю в сепаратистському угрупуванні, за що світить серйозне ув’язнення. Мій співрозмовник не може скласти зброю, оскільки тоді хоч із міста тікай або в тюрму. Він дуже хоче, щоб ситуація нормалізувалася.

Його взагалі не цікавить приєднання до Росії. Він розуміє, що його обдурили, але розв’язати цю ситуацію сам не може.

Він впевнений, що таких як він безліч не Луганщині і попросив зв’язатися зі мною саме для того, щоб я пояснив цю ситуацію громаді.

«Ми не вороги Україні. Нас просто використали і загнали у глухий кут», – говорить він. Впевнений, що ця історія додає нам більшого розуміння, що відбувається на Луганщині».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів