«Часткове помилування» Тимошенко передбачає її звільнення за сценарієм Луценка

13:54 19 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lenta-ua.net

Екс-прем'єру можуть скоротити термін тюремного ув'язнення, зберігши позбавлення цивільних прав і необхідність компенсації 200 млн. доларів збитків.

Про це сьогодні, 19 жовтня, повідомляє «Дзеркало тижня. Україна». Зокрема, інформує, що в якості одного з оптимальних варіантів вирішення проблеми екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євросоюз розглядає «часткове помилування».

Джерело видання, посвячене в деталі переговорного процесу, детально пояснило, що це означає. Воно нагадало, що вирок Тимошенко по «газовій справі» складається з трьох частин: 1) семирічний термін тюремного ув'язнення; 2) заборона на три роки обіймати посади в органах державної влади; 3) компенсація завданих збитків в розмірі 1 млрд. 516 млн. 370 тис. грн (а це приблизно 200 млн. доларів).

І що місія Кокса-Кваснєвського звернулася до президента Януковича з проханням про зміну вироку в частині терміну тюремного ув'язнення. Йдеться про зменшення терміну з семи до двох років, які Тимошенко вже відсиділа.

По суті, за такою ж схемою був помилуваний і екс-глава МВС Юрій Луценко: йому скоротили термін ув'язнення, зберігши позбавлення цивільних прав і необхідність компенсації завданих збитків (ця сума була виплачена його соратниками). Про однаковості механізму помилування Луценко і запропонованого варіанту для Тимошенко говорив на прес-конференції в Брюсселі після звіту спостережної місії і президент Європарламенту Мартін Шульц: «Це був аналогічний лист (на ім'я Януковича. – Ред.), з аналогічною законодавчою і політичною основою, яку ми використовували, щоб позитивно вирішити так звану «справу Луценка».

Існує можливість повернутися до досягнень, зробленим нами півроку тому, і використовувати аналогічний інструмент, щоб досягти результату і у «справі Тимошенко». Таким чином, підтверджується інформація депутата Європарламенту Марека Сівеця щодо того, що в разі часткового помилування Тимошенко залишається ураженою в правах (у т.ч. не може брати участь у президентських виборах) ще три роки, і їй необхідно відшкодувати приблизно 200 млн. доларів.

Подробиці – у статті оглядача відділу міжнародної політики газети «Дзеркала тижня. Україна» Тетяни Силіної «Біля перехрестя паралелей».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить Тимошенко лікуватися в Німеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів