Мобілізація дозволить додатково привести у бойовий стан 15 військових частин

11:44 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Як запевнив секретар РНБО Андрій Парубій, «набираються винятково на ті спеціальності, які необхідні».

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію»

Президент Петро Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію. Про це інформує прес-служба глави держави.

Закон № 1595-VII «Про затвердження указу президента України «Про часткову мобілізацію» набере чинності з дня його опублікування. Мобілізація проводитиметься протягом 45 діб із дня набрання чинності названим указом.

Указом створюються додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів. Це дозволить додатково привести у бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення для забезпечення потреб оборони.

За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, набираються ті люди, які пройшли вишкіл в ЗС України, люди які мають досвід ведення служби, офіцери у відставці. Набираються виключно на ті спеціальності, які необхідні для тої чи іншої частини.

Як інформував «Щоденний Львів», парламент і Президент звільнили від мобілізації студентів та аспірантів денної форми навчання, вона охопить тільки тих, хто мають досвід військової служби, і добровольців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів