Біля українського кордону помічено ще один ешелон російської бронетехніки й підрозділи десантної дивізії (відео)

10:26 29 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vitalykuzmin.net

Про це повідомляє в суботу група «Інформаційний Спротив».

На її сайті повідомляється сьогодні, 29 березня, що хоч «за останню добу спостерігається зменшення російського угруповання військ поблизу держкордону РФ з Україною (розклад дамо пізніше)», «разом з тим, у районі Брянська ідентифіковано ешелон з бронетехнікою, рухомий в бік кордону». У складі перевезеної техніки – новітні російські танки Т-90. А в Таганрог прибув з Іваново підрозділи 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Окрім того, «Інформаційний Спротив» повідомляє, що на кордоні з Україною – уже близько 1000 одиниць бронетехніки і 260 одиниць бойової авіації військ РФ, і що «за останні три доби Росія провела перегрупування своїх військ в прикордонних районах, відвівши вглиб своєї території деякі частини і підрозділи, раніше висунуті до державного кордону з Україною». У повідомленні також йдеться:

«Частина підрозділів з Ростовської та Бєлгородської областей РФ повертається в місця постійної дислокації. Частина перекинута на північний напрям (Брянська і Курська області). Сюди ж прибувають нові підрозділи.

За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», на території РФ поблизу самої межі з Україною на ранок 29 березня перебуває всього 10 тис. російських військових. За межами зони в 30-50 км від кордону, але в безпосередній близькості від території України, також знаходяться російські частини і підрозділи – їх чисельність уточнюється.

Однак, за попередніми даними, за останню добу загальна чисельність російських військ на прикордонних територіях знизилася. Також спостерігаються невеликі зміни в кількості озброєнь, що знаходяться безпосередньо біля самих кордонів з Україною.

На даний момент поблизу кордону з північного сходу до південного сходу України (на всіх прикордонних територіях) зосереджено наступна кількість озброєння і військової техніки (в дужках вказано їх кількість на 24 березня) :

– Бронетехніка (танки і БТР) – 720 (700);

– Артилерійські системи – 140 (150);

– Реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) – 45 (до 100);

– Бойові вертольоти і літаки – 230 (240).

Незважаючи на деякі позитивні зміни, Росія як і раніше не дає пояснень, з якою метою ці сили тривалий час зосереджені у держкордону з Україною.

На території Криму на 29 березня перебуває (у дужках вказані дані на 19 березня):

– Особовий склад – 22 000 чол. (20 000 чол.)

– Бронетехніка – 340 (300);

– Артилерійські системи – 110 (50);

– РСЗВ – до 25 (до 50);

– Бойові вертольоти і літаки – 30 (30)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів