Бійці 24-ї бригади зі Львівщини передали з окопів привіт тим, хто ухиляються від мобілізації (відео)

00:15 2 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Військові кажуть, що зараз новобранцям легше, бо позиції вже обладнані, а стріляють менше.

Українські солдати та офіцери, які тримають передові позиції на Луганщині, дивуються зриву мобілізації. Ті, що прийняли бої серед перших, кажуть, що теперішні умови служби набагато легші, ніж були торік.

Бійці 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені данила галицького з Яворова на львівщині провели екскурсію по своїх позиціях. Кажуть, що ті вони обладнані за всіма правилами військового часу: є ефективні замасковані спостережні вишки, котрі виявляють позиції та вилазки ворога й допомагають нейтралізувати небезпеку, а між вогневими точками діє розгалужена система окопів, де можна безпечно пройти від однієї позиції до іншої.

Про бліндажі військові жартують, що в них можна пересидіти й ядерну війну. «Все перекрито, бетон, чотири шари брусу», – кажуть бійці.

Вони наголошують, що армія зараз не гола, не боса і не голодна, як рік тому. Хоч волонтерська допомога лишається відчутною, але ситуація з матеріальним забезпеченням уже не катастрофічна.

Хлопці кажуть, що на війні багато чого навчилися. Хтось здобув навички будівельника, а інший відкрив у собі талант кухаря. Загалом усі стали чеснішими та відданішими, збагнули цінність дружби та стосунків із близькими, розуміння котрих не завжди відкривалося вповні в цивільному житті.

Бійці впевнені, що змінилися на краще, і вдома ставлення до них, ветеранів АТО, теж буде відповідне. Бо вони виявили свою чоловічу гідність, а не стали ховатися від захисту Батьківщини.

Один із військових запевнив: «Ми стоїмо за любимих своїх, за дітей. Це наша земля. Якщо буде потрібно, сам сюди повернусь». 

Бійці вірять, що чоловіки в Україні не перевелися.

Боєць 24-ї бригади з промовистим позивним «Джентльмен» повідомив: «Хочу привіт передать хлопцям, які ухиляються від призиву. Якщо ми так будемо, то ми просто не здолаємо ворога. А якщо будемо всі разом – то ми його обов'язково здолаємо». 

Про це повідомили сьогодні, 1 серпня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів