Бійці 24-ї бригади зі Львівщини й батальйону «Київ-2» відбили напад ворога без втрат (відео)

13:48 18 квітня 2015 р.

Бійці 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині

Бійці 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині
Фото: kolomyya.org

Як повідомили в суботу в прес-службі МВС, на околиці села Сокільники Новоайдарського району Луганщини відбулося бойове зіткнення українських військовослужбовців з бойовиками «ЛНР».

У прес-службі міністерства внутрішніх справ України повідомили сьогодні, 18 квітня:

«На околиці села Сокільники Новоайдарського району Луганщини відбулося бойове зіткнення українських військовослужбовців з бойовиками «ЛНР». 17 квітня бойовики незаконного збройного формування «ЛНР» обстріляли зі стрілецької зброї бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-2» та військовослужбовців 24-ї бригади ЗСУ (24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ»).

Зафіксовані втрати живої сили бойовиків. Серед особового складу БПСМОП «Київ-2» та ЗСУ втрат немає. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за частиною 1 статті 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України».

Натомість на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» розповіли в суботу, що «українські війська вели інтенсивний вогонь у відповідь із мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї». Відтак наведемо його повідомлення повністю:

«З 18 години до опівночі 17 квітня російсько-терористичні війська 31 раз порушили режим дотримання припинення вогню. Збільшилася кількість збройних провокацій.

Вздовж лінії розмежування незаконні збройні формування активізували обстріли зі 120-міліметрових мінометів, а також артилерії калібром понад 100 міліметрів, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Всього у зазначений період злочинці 14 разів відкривали вогонь із мінометів і чотири рази із артилерії. 

У Луганській області в районі населених пунктів Щастя, Сизе, Новотошківське, Станиця Луганська, Кримське і Сокільники ворог піддав інтенсивним обстрілам позиції наших військ із мінометів, автоматичних гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї.  На Донеччині противник обстрілював сили АТО із мінометів в районі Авдіївки, Пісків, Майорська та населеного пункту Сизе. Також по Пісках був спрямований ворожий вогонь із танку, артилерії калібром 122 міліметри, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Українські війська вели інтенсивний вогонь у відповідь із мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Крім того, злочинці застосували артилерію неподалік населених пунктів Водяне, Опитне та Авдіївка. 

Рівно опівночі бандформування спрямували мінометний вогонь безпосередньо в бік населеного пункту Опитне Артемівського району. Крім того, у зазначений період українські підрозділи тричі фіксували проліт безпілотників противника в районі Маріуполя і один раз на Луганщині».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів