«Бєссмєртниє» ненависники України, – Плачинда

15:23 9 травня 2017 р.

Фото до новини

Журналістка Галина Плачинда написала сьогодні у Фейсбуці свої емоційні враження від образу «Бєссмєртного полка» у Києві – офіційної, ідейної і політичної п'ятої колони Кремля.

«Ось він, «бєссмєртний полк». Це ті, хто ненавидить українську Україну, хто шепоче «Путін пріді», дивлячись у темній кімнаті телеканал Звєзда, хто кривить губи в бік вояків теперішньої війни – «вас туда ніхто нє пасилал», хто верещить проти декомунізації «не троньтє нашу память!», хто бризкає слиною:«не нада меня заставлять гаварить на укрАинскам, панятна?», хто ходить на концерти Бидлик і Ані Лорак, хто голосує за вілкулів, мураєвих, рабіновичів та інших зловонних.

Ось вони – ті, хто не дає усім нам виборсатися із багна, в якому ми лишаємося вже чверть століття у той час, коли всі притомні народи пішли далеко вперед. А ми все борсаємося і борсаємося, бо ось ці тягнуть нас за ноги на дно, в мутну і смердючу калабаню, де тхне совком уперемішку з російським шовінізмом та ностальгією за «крепкой рукой» . Вони будуть існувати, поки будь-яка спроба відстояти українську Україну не буде супроводжуватися криками «правакация!», поки будь-яку спробу просто сказати вголос правду усілякі підгавкувачі називатимуть розхитуванням човна. Хто буде дивитися крізь тебе, коли ти , наївна, вимагатимеш від них справедливості – він припинення незаконного будівництва починаючи.

Ось вони, оці, тицяють у мене і в моїх обох дідів – обидва вони були знищені диктаторською людиноненависницькою червоною системою – один в застінках НКВД, інший – в якості гарматного м’яса на фронтах Другої світової. Вони тицяють у очі тих хлопчиків, які сьогодні віддають за Україну своє життя, вони тицяють у очі їхніх вдів, матерів, дітей. Це ті, хто шипить у бік справжній українських героїв, корі боролися проти двох систем одночасно – – «фашісти!»

Сьогодні вони святкують вєлікую пабєду. Але поки ми не переможемо ось цей «бєсстєртний полк», оцих «восставших из ада», чия ненависть до мене і до мільйонів українців до духу, розклада їх самих, як черви в плоті - ми не виберемося із цієї каламутної, зі слизьком дном,в якому причаїлося стільки отруйних гадів, калабані". 

Не менш цікаво також прочитати коментарі під цим влучним постом Галини Плачинди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів