«Беркут» буде трощити Євромайдан цієї ночі? (доповнено відеосюжетом)

23:18 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

За даними Штабу національного спротиву, «зачистку» заплановано розпочати о 1:00.


Відео: corvax79

Прес-служба опозиційної партії «Батьківщина» розповсюдила заяву про заплановану на першу годину ночі спецоперацію зі «зачищення» Майдану підрозділами внутрішніх військ та «Беркуту». За даними опозитіонерів, «у ролі провокаторів виступлять народні депутати від «Партії регіонів», яких на даний момент уже змобілізовано для участі в операції».

Відтак Штаб національного спротиву закликає небайдужих киян прибути на Майдан і своєю присутністю посилити його оборону. У своєму повідомленні з цього приводу він запевняє: «Чим більше людей буде на Майдані, тим меншою є ймовірність протиправних дій із боку влади».

Про це зокрема повідомляє «Українська правда».

Натомість «Коментарі:» інформували о 23:29, що в таборі «Партії регіонів» у Маріїнському парку йде організоване шикування молодих людей. Біля його огорожі організатори провладного мітингу в цивільному шикують людей в організовані шеренги по п’ять осіб.

У шеренгах – молоді люди однотипної зовнішності у спортивному одязі. Після того, як перша колона в складі близько 400-500 осіб строєм зайшла за огорожу табору «Партії регіонів», перед входом у периметр почала шикуватися нова шеренга такої же чисельності.

«Спортсмени» не належать до постійного контингенту мітингу на підтримку влади – в їх лавах немає людей похилого віку і жінок. Молоді люди поводяться агресивно – при спробі сфотографувати їх збільшеним планом ховають обличчя, в грубій зухвалій формі погрожують розправою, показують непристойні жести.

Своєю черго, їх організатори в цивільному уникають спілкування. Натомість присутня в парку міліція ніяк не реагує на всі ці події.

Додаткову сцена мітингу «Партії регіонів», яка стояла впродовж декількох днів на перетині вулиць Грушевського та Липської, вже демонтовано. Робітники завантажують розібрану арматуру у вантажівку. Автомобільний рух на вулиці Грушевського відкрито до Кріпосного провулка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів