«Беркут» атакував Євромайдан і позносив там намети (відео)

23:38 22 листопада 2013 р.

Фото до новини

Колона співробітників спецпідрозділу міліції врізалася у п'ятницю ввечері в натовп мітингувальників, відтіснивши їх.


Відео: С. Гришин

Як повідомляє сьогодні, 22 листопада, «ТСН.ua», «Беркут» ліквідував наметове містечко Євромайдану, де зібралися близько трьох тисяч мітингувальників, які протестують проти згортання керівництвом України її євроінтеграції. Для цього колона «беркутівців» врізалася в лави учасників протесту, відтіснила їх, оточила три намети, встановлені біля стели Незалежності, і забрала їх.

За даними «ТСН.ua», на Євромайдан зібралося близько трьох тисяч мітингувальників. Натомість у колоні силовиків кореспондент «УНН» нарахував більше ста осіб.

Своєю чергою, «Gazeta.ua» інформує, що «беркутівці» відібрали у мітингувальників чотири намети, які активісти громадської організаці КУПР спробували о 21: 30 розташувала навколо монументу Незалежності. Однак, попри дощ мітинг продовжуються. Причому кияни надалі прибувають.

Пізніше, за словами кореспондента «Української правди», відбулася спроба спричинити сутичку – провокатори натягували мотузок з тканиною, імітуючи встановлення намету, щоб підбурити правоохоронців до активних дій. Але мітингувальники цей фальшивий намет знесли.

Окрім того, близько 150 силовиків,які чергують біля будівлі Національної музичної академії, час від часу насуваються на натовп. За словами очевидців, під час одного з таких «походів» один з правоохоронців впав на землю, вдаючи, що його побили. Однак натовп миттєво розійшовся, викривши симулянта.

Натомість «Gazeta.ua» цитує інформацію з цього приводу правозахисника та екс-нардеапа Юрія Кармазіна: «Кілька міліціонерів підбігли почали задирати учасників, коли їм відсіч, то сюди прибігли вже беркутівці. Слава Богу, що ми не піддалися на провокації, але настороженними. Міліція за будь-що захоче знову спровокцувати учасників мітингу на незаконні дії». Іншу версію висувають протестувальники – кажуть, що з міліонерами почали шарпатись провокатори та знімати це на відео, щоб потім виставити українців в неналежності світлі.

Тим часом лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок сказав в коментарі «Gazeta.ua»:

«Ми зараз пороздаємо флаєра в метро, а потім відбудуться наші внутрішні збори. Збираємо «свободівців» із київської організації.

Після того ми йдемо на Майдан, а потім будемо переходити на Європейську площу, оскільки о 23:00 ми розпочинаємо встановлення сцени для акції в неділю 24 листопада. Ми розуміємо, що зі сторони влади можуть бути провокації, тому наші депутати мусять бути, і у випадку непорозумінь із правоохоронними органами, які можуть заважати нам законно встановлювати її.

Тієї ночі наші депутати чергували, і цієї так буде. Дуже важливо, щоби 24 листопада було багато людей, бо це буде сигналом для європейських структур, що ще не все втрачено, а Угода може бути підписана. Тому неділя може бути серйозним поступом для європейців, аби переглянути в позитивному руслі питання євроінтеграції України».

Натомість коментуючи вчорашнє розпорядження уряду про згортання євроінтеграційного курсу, Олег Тягнибок наголосив: «Є декілька факторів:  Росія і просто небажання так чинити, бо планувати «кинути» Європу. Є інформація, що вони торгуються».

Своєю чергою, «Телеканал ТВі» повідомляє, що на Майдані Незалежності в Києві сьогодні ввечері зібралося близько п'яти тисяч прихильників євроінтеграції України, які протестують проти рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Натомість у неділю лідери опозиції сподіваються зібрати у 100 тисяч мітингувальників. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів