Батальйон української морської піхоти у Феодосії готується відбити штурм (відео)

18:42 23 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Російські окупанти стягують у неділю до його бази додаткові сили.


Відео: Andriy Botyuk

Сьогодні, 23 березня, до неї під’їхали декілька вантажівок зі «зеленими чоловічками». Окрім того, позиції навколо бази зайняли БТРи.

Відтак батальйон української морської піхоти у Феодосії готується до відбиття імовірного штурму. Адже коли 21-го березня командир батальйону Дмитро Делятицький вів переговори з окупантами про можливість виїзду з Криму зі штатним озброєнням, то російські військові на це не погодилися.

А сьогодні над батальйоном здійнявся в небо найбільший Державний Прапор України з тих, які морські піхотинці зуміли знайти напередодні в окупованому Криму, аби висловити таким чином своє ставлення до тих подій, щовідбуваються на території автономії. Вояки прив’язали синьо-жовтий прапор до кульок та випустили в небо над гарнізоном. Українські військові наголошують, що вони  надалі залишаються вірні присязі й українському народу.

Про це інформує в неділю «5 канал». Натомість «Телеканал ТВі» повідомляє сьогодні, 23 березня:

«Військовослужбовці батальйону морської піхоти Військово-Морських сил України в Феодосії підняли над військовою частиною український прапор на жовтих і блакитних повітряних кульках. За словами керівника кримського медіацентру Міноборони України Владислава Селезньова, флешмоб мав на меті «продемонструвати вірність народу України», »щоб якнайбільше феодосійців побачили, що є тут ще наші». 

Піхотинці наповнили повітряні кульки гелієм і прив’язали до них прапор України за допомогою мотузки. Стяг підняли на максимально можливу висоту, він добре проглядається в околицях військової частини. Тим часом російський провладний телеканал Kreml.tv повідомляє, що над частиною майорять три прапори – України, Росії та АРК.

Депутат Верховної Ради України Олег Ляшко написав у соцмережі, що, за словами командира частини, на її територію пробралися російські військові, які зажадали від військовослужбовців скласти зброю, здати техніку і перейти на їхній бік. Однак українські військові категорично відмовилися це зробити.

Селезньов розповів, що станом на зараз українській владі в Криму залишаються вірними кораблі ВМС України «Костянтин Ольшанський», «Черкаси» та «Генічеськ», а також фотограмметричний центр Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України в Сімферополі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів