Батальйон Національної гвардії відбив напад на місто Вуглегірськ і вже зачищає його від ворога, – журналіст (відео, обновлено)

18:58 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ZIK/EPA/UPG

Журналіст Олександр Рудоманов повідомив у четвер: «У Вуглегірськ зайшов батальйон НГУ. Атака терористів відбита. Зараз йде зачистка міста».


Відео: «112 Україна»

Журналіст Олександр Рудоманов повідомив сьогодні, 29 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «У Вуглегірськ зайшов батальйон НГУ (Національної гвардії України. – «ЩЛ»). Атаку терористів відбита. Зараз йде зачистка міста».

Натомість начальник прес-центру АТО Роман Туровець спростував інформацію, яка з'явилася у мережі, щодо відступу українських бійців з Вуглегірська. В коментарі «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» він запевнив:

«Насправді там є факт того, що відбувся наступ противника за підтримки танків. Він почався близько 8:30 (29 січня. – Ред.). Наші сили проводять перегрупування у самому Вуглегірську. Туди надходить підкріплення. Наші військові проводять маневри, ми не залишили Вуглегірськ».

«Телевізійна служба новин» також додає: «Крім того, за даними прес-секретаря Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, ситуація поблизу Вуглегірська залишається «динамічною». Зазначимо, що Вуглегірськ розташований неподалік від Дебальцевого, яке також активно обстрілюють бойовики».

А невдовзі «Телевізійна служба новин» повідомила також: «Сили АТО відбили атаку терористів у Вуглегірську. Місто перебуває під контролем українського війська. Українська артилерія накрила росіян та бойовиків. Внаслідок бойових зіткнень з підрозділами ЗСУ бойовики зазнали втрат: «200» – 2, «300» – 9, зокрема двоє перебувають у важкому стані».

Як інформував «Щоденний Львів», до Вуглегірська увірвалися російські танки, але наші вже послали туди резерв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів