Бандерівці "їли москалів" під кремлівським соусом Дєлягіна

23:20 22 вересня 2013 р.

Голова однієї з російських партій втратив здоровий глузд на публіці. Переївся часнику з цибулею або покусали клопи-солдатики...


Голова російської партії "Родіна: здравий смисл" Міхаїл Дєлягін, економіст, публіцист і політик, від панічного страху Кремля з приводу євроінтеграційного шляху України договорився на телебаченні до маразму. Буцімто, бандерівці у схронах москалів варили (!?). Дивіться про це на відео з 5 хвилини 37-ї секунди.

По-перше, ще ніде й ніхто - навіть у радянські часи - не додумався обвинувачувати бандерівців у людоїдстві. По-друге, як різко пожартував з цієї ідіотичної вигадки один відомий львівський контрпропагандист: це було б для бандерівців самогубством через отруєння, бо де тоді  хтось бачив нешкідливого енкаведиста?

Ось що перляканий Дєлягін написав в анотації до свого несусвітнього відео: "Якщо Росія вважає Україну "братньою" країною, якщо російська держава існує як явище, а не як плід нашої уяви, якщо воно здатне на щось, крім розграбування країни і побиття палицями пенсіонерів та молоді, потрібно якомога швидше починати займатися Україною, як це успішно робить Америка, Європа і навіть ісламський світ в особі Туреччини. Якщо Україна буде відірвана від Росії, це перетвориться на катастрофу, страшнішу 91-го року".

Отже, перша катастрофа Росії - незалежність України у 1991 році. Друга - відхід України до Європи. Страхи наростають. Зверніть увагу, що Дєлягін слово "братньою" щодо України взяв у лапки: сам не вірить у це. Проте ще впевнений, що, незважаючи на 1991-й рік, Україна не відірвана від Росії. Зауважимо, що, виголошуючи такі бздури, пан Дєлягін також лише прискорює цей процес. Хто-хто, а бандерівці були б йому вдячні за це.

Можливо, невігластво Міхаїла Дєлягіна продиктовано незнанням використання слово "москаль", "москалики" в Україні. «Москаль» — вживана в українській мові назва сорту особливо пекучого часнику.

Москалями або москаликами в Україні називають клопів Pyrrhocoris apterus, червоних комах з чорними цятками та приплюснутою спиною, що повзають по землі строєм. На Росії вони мають назву "клоп-солдатик" або "красноклоп обыкновенный". Також москалями в Україні інколи називають звичайних домашніх тарганів. Така традиція характерна для багатьох народів, у яких тарган, попри те, що він живе у будинку господаря, сприймається як загарбник (у росіян — прусак, у чехів — šváb, у поляків - francuz, у німців — russen). 

На сході України північно-східний вітер називають "москаль". 

Назву москалики (moskaliki) має популярний на пострадянських просторах польський різновид консервованих оселедців. Таку назву консерви отримали тому, що оселедці в них дуже тісно запаковані — «як москалі у казармі».

Про цибулю в період цвітіння можуть сказати що вона "пішла в москалі" - її довгі пагони нагадують списи. Цю інформацію дуже легко знайти в інтернеті, якщо знати українську мову. 

А у бандерівських схронах, вочевидь, могло бути все: і клопи, і таргани, і оселедці, і цибуля, і часник... З цього й сотворив свій соус політичний кухарчук Дєлягін?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів