Азаров доручив уряду розблокувати співпрацю з Росією

22:45 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Для цього уродженця Калуги на першому місці – відносини України з його етнічною батьківщиною.

Як повідомляє «Телеканал ТВі», Прем'єр Микола Азаров доручив сьогодні, 13 листопада, урядові «розблокувати співпрацю з Російською Федерацією». Цього, за словами Прем'єра, вимагають українські підприємці.

На засіданні уряду Микола Азаров розповів про загрозу, яка постала перед ними. За його словами, падіння експорту до Росії на чверть несе загрозу закриття українських підприємств, масових звільнень, падіння доходів бюджету і зниження соціальних стандартів.

Тому, як інформують сьогодні, 13 листопада, «Українські Національні Новини», Прем'єр запевнив: «Питання номер один національної політики – це нормалізація відносин з Росією. Можна сказати, що це наказ владі від реального сектору економіки. Промисловці і підприємці саме з вирішенням цієї проблеми прямо пов'язують свої можливості подолати негативні тенденції».

Микола Азаров також підкреслив, що Україні ніхто не запропонував і не запропонує компенсації для втрати цього ринку. Він повідомив, що на останніх зустрічах Президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним досягнуто розуміння, що ситуація не відповідає довгострокових інтересам двох країн, а також домовленість про розробку комплексу заходів щодо розблокування відносин.

Як інформує «УНІАН», Прем'єр стверджував також на засіданні уряду, що «Президент поділяє стурбованість тим, що практично зупиняються виробництва, є перспектива втрати робочих місць, доходів людей і доходів бюджетів». «Як результат – неможливість держави виконувати свої соціальні зобов'язання», – відзначив також Микола Азаров.

Як повідомляв «Щоденний Львів», після таємної зустрічі Януковича й Путіна «регіонали» критикують асоціацію з ЄС, голова фракції ПР заявив, що великі промисловці у ній – проти євроінтеграції, «регіонал» Валентин Ландик попросив Януковича від імені промисловців відкласти асоціацію з ЄС, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджував, що зрив євроінтеграції Януковичем та його ПР став доконаним фактом, натомість інтернет-журнал «ПіК», що Україна політично шантажує Євросоюз «палкою дружбою з Росією».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів