Американське видання назвало п'ятьох російських генералів, які командують бойовиками на Донбасі (відео)

17:10 2 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bloomberg.com

«Bloomberg» оприлюднив докази присутності військових РФ на Донбасі, надані Службою безпеки України й підтверджені розвідкою США.

У США оприлюднили прізвища п’яти російських генералів, що курують бойовиків. Американське видання «Bloomberg» оприлюднило докази присутності військових РФ на Донбасі, надані Службою безпеки України й підтверджені розвідкою США.

Таким чином видання оприлюднило презентацію СБУ, яка була передана Білому Дому, Держдепартаменту та Розвідці США минулого місяця. Зокрема, у презентації зазначається, що ключову роль в окупації територій відіграють п’ять російських генералів і російський полковник.

«Американські офіційні особи підтвердили отримання документу та повідомили, що інформація, яка міститься в ньому, в цілому відповідає даним американської розвідки щодо російської діяльності в Україні. За понад рік чиновники з США і НАТО звинуватили російські сили спецпризначення та військову розвідку у допомозі сепаратистам в Україні», – пише видання.

Згідно з повідомленням СБУ, до ситуації на Донбасі причетні генерал-майор Олег Муссович Цеков, командир 200-й окремої мотострілкової Печенезької бригади також відомий як Олег Турнов, командир другої бригади «народної міліції «ЛНР». Ще одним військовим, який впливає на ситуацію на Донбасі, є генерал-майор Валерій Миколайович Солодчук, якого називають командиром першої армії сил «Новоросії» в Донецьку.

Також вказаний генерал-майор Сергій Юрійович Кузовлєв, який командує регулярними російськими силами спецоперацій в районі Луганська. Генерал-майор Олексій Володимирович Завізьон, координатор російських регулярних сил спецоперацій в донецькому регіоні.

Крім того ідентифіковано генерал-майора Романа Олександровича Шадріна та полковника Анатолій Костянтиновича Баранкевича – колишнього міністра оборони у Південній Осетії, а тепер радник з бойової готовності в «ЛНР». Крім того, у презентації наводиться загальна кількість тренувальних таборів для бойовиків, організованих Росією.

Про це повідомили сьогодні, 2 липня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів