Активісти принесли на сесію Львівської міськради сміттєві баки (відео)

18:48 31 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Валерій Шмаков / «Gazeta.ua»

Смітники призначалися для міського голови, який на сесію не прийшов.

Сьогодні, 31 травня,  на позачергову сесію Львівської міськради щодо ситуації у Грибовичах активісти привезли два сміттєвих баки. За їхніми словами, смітники призначались для Львівського міського голови, який, своєю чергою, на сесію не прийшов. При цьому як перед входом в Ратушу так і в самій сесійній залі чергувало чимало поліції.

Керівник ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський зазначив: «Ми хочемо запросити Андрія Івановича до одного з двох смітників. А щоб не казали що це насильство ми принесли два, аби він міг собі вибрати – лівий чи правий. Також сьогодні хочемо проголосувати за недовіру міському голові. Адже особи, які мали дотичність до Грибовицького сміттєзвалища як мінімум мали бути відсторонені від виконання обов'язків. А на об'єктах, які мають 1-2 рівень небезпеки не проводиться ніяких протиаварійних навчань».

Також сьогодні депутати Львівської міської ради включили в порядок денний сесії міської ради питання про недовіру міському голові. Друг рятувальника Андрія Вненкевича, який опинився під завалом в Грибовичах розповів «Перші три години цієї катастрофи наша влада була повністю бездіяльна. Распіратори і їжу для рятувальників почали підвозити волонтери Ми перші приїхали, троє нас активістів з Жовкви, бігали по тому сміттєзвалищу, шукали постраждалих. Бувало провалювались в сміття по коліна. Дамба там трісла в трьох місцях. Зараз ще й сезон дощів. Якщо станеться прорив найближчі села може затопити забрудненою токсинами водою. Це буде екологічна катастрофа. Чому не піднята Нацгвардія, поліція, а пацанів 18-20 років кинули без екіпіровки, рукавиць і в марлевих повязках за дві гривні?».

Натомість активістка Наталія Шелестак зазначила: «На Грибовицькому сміттєзвалищі я провела до години часу і зараз приймаю ліки шоб вивести токсини з організму. А рятувальники перебувають там мало не постійно. Людям ставало погано і самих рятувальників доводилось рятувати в каретах швидкої. У мене питання до Садового – у нас у місті є муніципальна дружина, на яку виділяється чимало коштів. Чому діти без засобів захисту мають йти в те пекло поки наші муніципали займаються гонінням бабусь з ринків?».

За її словами, оскільки Грибовицьке сміттєзвалище перебуває всього за 3 км від Львова, місто стоїть на порозі екологічної катастрофи. Вже зараз з деяких спальних районів не вивозять сміття».

Про це повідомили сьогодні, 31 травня, в киїському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів