У Львові нацькували на російські товари 46-х мишей (відео)

17:31 22 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

А відбулося це у вівторок у супермаркеті «Арсен» на вулиці Науковій.


Відео: tvzikua

Інтернет-видання «Zaxid.net» розповідає сьогодні, 22 липня, в повідомленні «У львівському супермаркеті активісти випустили на полиці з російськими товарами мишей»:

«Учасники громадської ініціативи «Економічний бойкот російських товарів» сьогодні, 21 липня, провели символічну акцію в супермаркеті «Арсен», що на вул. Науковій – запустили туди 46 мишей, аби ті з’їли товар окупанта. За словами активістів, адміністрація мережі «Арсен» «була глухою» до закликів бойкоту товарів російського виробництва і продовжувала їх продавати. Учасники акції також заявили, що бачили, як в «Арсені» продавали сірники з «колорадською символікою».

«Маркування російських товарів – це маленький крок. Ми ж хочемо зупинити будь-який російський колабораціонізм. Ми хочемо, щоб миші з’їли оте російське лайно, що вони нам пхають», – сказав один з ініціаторів акції Олег Радик.

На його переконання, замінники для російських товарів є, і їх можна знайти за кілька тижнів. «Наша ціль – не маркування, наша ціль – знищення співпраці з ворогом, а ворог – це Росія», – підсумував Радик.

Для «знищення» російських товарів активісти принесли понад 20 мишей. Де вони їх взяли – не зізнаються.

Активісти знайшли в супермаркеті полицю з макаронами російського виробництва та випустили тварин, однак ті розбігались неохоче.  «Навіть миші не хочуть їсти російські товари», – зауважив Радик.

Працівники супермаркету відреагували на мишей миттєво і викликали охорону. На запитання активістів про те, чому російські товари досі знаходяться на полицях супермаркету, адміністрація «Арсену» зазначила, що у їхній мережі товарів з РФ стало менше, і люди самі знають, що купувати.

«Наша мережа поставляє товари для прикордонників та Національної гвардії. На сьогодні наші люди настільки обізнані, що дивляться на те, що вони купують», – зауважила адміністратор супермаркету Уляна Войтович.

Щодо маркування товарів російського виробництва Войтович зауважила, що воно «повинно бути і буде» до кінця цього тижня.

Як повідомляв «Zaxid.net», у Львівській міській раді пропонують не просто маркувати товари російського виробництва, а й взагалі припинити їх закуповувати.  Нагадаємо, що відповідною ухвалою Львівської міськради торговців зобов’язали маркувати російські товари».

Натомість «Львівський портал» розповів про цю подію в публікації «Рух «Бойкот російських товарів» провчив львівський супермаркет мишами»:

«Супермаркетом «Арсен», що на вулиці Науковій тепер бігає, щонайменше 46 мишок. Запустили гризунів в приміщення магазину учасники руху «Бойкот російських товарів». 

Таким чином, кажуть активісти, хочуть провчити «Арсен» за те, що він і досі опосередковано спонсорує російських окупантів, – тобто на полицях магазину й надалі залишається безліч товарів російського виробництва. Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу», майже півсотні гризунів, яких привезли в чорному пакеті, учасники акції акуратно перекидають в тубуси.

«Це для конспірації», –  пояснюють активісти. Лише після цього, у всеозброєнні, вони вирушають до місця висадки маленьких «пасажирів» – у торговий центр «Арсен».

За словами одного з головних «бойкотунів» російських товарів у Львові Олега Радика, вибрали саме цей супермаркет, оскільки в ньому (на відміну від інших львівських супермаркетів) не хочуть збирати речей та продуктів для відправки в зону АТО. Окрім того, під час боїв на сході, де гинуть українські вояки, цей супермаркет відкрито продовжує продавати товари російських виробників, а відтак спонсорує армію загарбників.

«Наша сьогоднішня акція ілюструє приказку «миші їм хай з’їдять то гі*но, що вони нам пхають». І те маркування, на яке вони аж сьогодні погодились, коли вже загинуло стільки людей, їм не допоможе. Наша ціль – знищення співпраці з ворогом, а ворог – це Росія», – наголосив Олег Радик.

Незважаючи на всі побоювання журналістів, що акція не вдасться, активісти таки випустили мишей посеред супермаркету. Зробили це символічно, між стелажами, де і продаються товари з штрих-кодом 46 (перші цифри у штрих-коді, за якими визначають країну виробника. 46 – позначає, що товар виготовлений в РФ – ред.). А гризуни, відчувши свободу, розбіглись у різні боки по супермаркету.

Вже, коли справу було зроблено, до активістів прибігла адміністраторка магазину. Вчинок активістів жінка вважає негідним і не гарним по відношенню до інших людей, а що стосується випущених мишок, то ними будуть займатися відповідні служби.

Також пані адміністратор не розуміє, чому для такої акції вибрали саме їхній супермаркет, адже, за її словами, «Арсен» допомагає продуктами прикордонникам і нацгвардії. Що ж стосується маркування російської продукції, то його в супермаркеті справді немає, але, на думку представників «Арсену», люди і без маркування перестали купувати російське».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів