Активісти боронять поранених від міліції (відеотрансляція)

01:20 23 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

У всіх лікарнях Києва чергують силовики, щоб забирати постраждалих у сутичках.


Відео: Громадське ТБ

Активісти повідомляють про випадки, коли поранених забирали прямо з карет швидкої допомоги. Зокрема, за інформацією лікаря, з лікарні швидкої допомоги на Братиславській, 3, відбувається свавільне захоплення міліціонерами усіх поранених, яких туди привезли.

«Лікарям погрожують, причому зброєю, видавати усіх новоприбулих пацієнтів-чоловіків»,  – про це повідомили медики-волонтери у спільноті «Допомога постраждалим в Києві» на сторінці у «Facebook». Активісти відреагували на цю інформацію – поїхали захищати потерпілих.

«Є інфа від Автомайдану, що під лікарнею швидкої допомоги на вул. Братиславська, 3, Лівий берег, відбувається бійка між беркутівцями і активістами. Останні не дають вивозити поранених у невідомому напрямку. Їду туди. Хто поруч – підтягуйтесь», – повідомила народний депутат Леся Оробець на своїй сторінці у «Facebook».

Лікарі влаштували госпіталь у приміщенні громадської організації на Подолі. Є польові хірурги. Готові приймати поранених з будь-якими травмами та пораненнями. «Автомайданівці везіть поранених сюди», – повідомили вони на сторінці Євромайдану в «Facebook».

Повідомляючи про це, «iPress.ua» нагадує, що 21 січня активіст Ігор Луценко, який повернувся після викрадення, заявив, що є «стандартна процедура для всіх, кого міліція забирає з лікарні». Людей вивозять за місто, допитують, сильно б'ють, а потім доставляють в райвідділки. А сьогодні у бориспольській лісосмузі знайшли тіло Юрія Вербицького, якого викрали разом з Ігорем Луценком.

«Починаючи з 24 години вбито 5 осіб і близько 300 постраждалих, яким ми надаємо медичну допомогу», – повідомив координатор медичної служби Євромайдану Олег Мусій.

P.S. «Громадське ТВ» веде відеотрансляцію на тему цього повідомлення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів