Адвокат Надії Савченко вважає, що її можуть повернути в Україну 31 грудня (оновлено: відео)

20:50 2 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

Марк Фейгін повідомив у п’ятницю: «Після передачі засудженої РФ Надії Савченко Києву пропаганда Росії зможе заявити: «Ми передали її для відбування покарання, а київська «хунта» відпустила вбивцю».

Адвокат ув’язненої Росією народного депутата й льотчиці Надії Савченко – Марк Фейгін – прокоментував в ефірі «Громадського телебачення» перспективи екстрадиції українки:

«Російський Мінюст 1 жовтня заявив, що може видати її України за умови визнання рішення російського суду. Сам по собі цей варіант досить підходящий. Проте Кремль намагається отримати максимум дивідендів від ситуації з Савченко. Після передачі в засудженої РФ Надії Савченко Києву пропаганда Росії зможе заявити: «Ми передали її для відбування покарання, а київська «хунта» відпустила вбивцю».

Суд – це один з поверхів авторитарної влади в РФ... Наївно вважати, що суди у Росії вільні. Немає вільних судів у Росії. Після винесення вироку, який був написаний ще рік тому, і проходження другої, апеляційної, інстанції можна буде говорити про застосування конвенції, що дозволить передати Савченко Україні.

Думаю, вони її 31 грудня відправлять додому. Амністія Савченко малоймовірна, але ініціатива належить адміністрації президента РФ, яка цього наразі не потребує».

Про це повідомили сьогодні, 2 жовтня, на сайті «Громадського телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів