Адміністративно-територіальну реформу можна провести за один день, – експерт

15:58 17 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

Подяка членам виборчих комісій після виборів – це звичайна практика.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему

«За які заслуги нагороджують членів виборчих комісій на Львівщині» повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців ЛОДА Федір Алєйніков.

Тільки цього року так збіглося, що нагороджувати будуть 19 грудня, на Миколая. За те, що члени виборчих комісій зекономили країні 3 млн. гривень, їм дадуть почесні грамоти та подяки. Нагородять відразу за дві виборчі кампанії. За словами Алєйнікова, таких нагород удостоять майже мільйон осіб.

Федір Алейніков каже, що працювати у виборчій комісії дуже важко.
- Це робота і у вихідні дні, і у святкові, це – три-чотириденна робота після дня голосування. Окружна комісія не має права відлучитися, працюють з виборчими бюлетенями. Тому напруження надзвичайно велике, - каже він.

За словами начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців ЛОДА, наступні вибори очікують наступного року.
- Кажуть, що вони будуть або в травні, або в жовтні, або в листопаді. Ще невідомо за якою системою вони будуть, - каже він.

Але Федір Алєйніков вважає, що найкраще проводити місцеві вибори після адміністративно-територіальної реформи і скоротити кількість місцевих рад, яких тільки у Львівській області є 720. І кожна з них має абсолютні повноваження на своїй маленькій території.

- Ми підраховували, що тільки 10% з них працюють ефективно, заробляють самі на себе, мають можливість віддати щось у державний бюджет. Все решта – це дотаційні ради, - каже він.
За його словами, цю адміністративно-територіальну реформу можна провести за один день.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів