Адміністрацію Президента захищає чотири ряди «беркутівців» (доповнено відеосюжетами)

15:10 1 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

На Банковій ходить лідер «Братства» Дмитро Корчинський, який дає вказівки молодим людям.


Відео: Українська правда

«Українська правда» інформує в неділю в повідомленні «У Києві штурмують Адміністрацію Президента»:

«Активісти пішли штурмувати очеплення на Банковій. Про це повідомляє у прямому ефірі Громадське ТВ.

«Невідомі люди пішли на штурм. Хто саме незрозуміло – чи це провокатори, чи активісти Євромайдану», - уточнив журналіст Дмитро Гнап.

На подвір'я кидають димові шашки і фаєри. Трохи згодом людей відтіснили на Інститутську.

З Майдану незалежності туди підходять все більше людей. На Банковій ходить лідер «Братства» Дмитро Корчинський, який дає вказівки молодим людям, каже Гнап. 

Люди стали на заваді бульдозеру. Серед протестувальників проти штурму АП співак Олександр Положинський.

Як повідомляє кореспондент «Української правди» від адміністрації президента до перетину з вулицею Інститутською все заповнено людьми.

Тим часом журналіст Мустафа Наєм пише на своїй сторінці у Facebook:

«SOS! На Банковой со стороны Институтской провокация. Неизвестные хотят таранить забор на тракторе. Если сейчас сюда не придут лидеры, здесь будет бойня. Дозвониться ни к кому не могу, никто не берет трубку!!!».

Своєю чергою, «ТСН.ua» інформує в неділю в повідомленні «Невідомі пішли на штурм Банкової, лунають вибухи та постріли»:

«Невідомі почали штурм Адміністрації президента. Лунають постріли та вибухи.

Повітря навколо будівлі в диму. Беркут намагається відтіснити людей, йдеться в ефірі Громадського телебачення. Люди закидають «Беркут» пляшками та наїжджають тракторами на стіни.

Нагадаємо, що в Києві під час Євромайдану невідомі в масках та касках почали атаку Київради. Вони б'ють вікна та борються з охороною». 

Натомість «Gazeta.ua» інформує в неділю в повідомленні «Міліція газом розганяє людей під адміністрацією Януковича»:

«Наразі правоохоронці розганяють людей, які намагалися прорватися через кордон до адміністрації президента. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Люди кричать «Міліція з уродом», «Ганьба», «Українці вільна нація». Правоохоронці кидають шумові гранати.

Було застосовано газ з боку міліції. Наразі там близько 10 автобусів з правоохоронцями.

«Та що вони роблять, прорвуться до них і бойня буде», - вигукує хтось із натовпу».

Своєю чергою, «iPress.ua» інформує в неділю в повідомленні «До Януковича на тракторі: активісти штурмують Банкову. Будівлю захищає чотири ряди «беркутівців»:

«Група активісті намагається штурмувати огорожу на Адміністрації Президента на вулиці Банковій, повідомляє «Громадське ТБ». За словами кореспондента інтернет-телеканалу, вони використовують колісний трактор.

Трактор зупинили, однак міліція не переходить до активних дій, щоб розігнати протестуючих. 

«Беркут» стоїть за огорожею в чотири ряди, за ними два ряди автобусів. У мегафон міліція закликає присутніх припинити провокаційні дії.

Частина мітингувальників, серед яких лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський перегородили їм шлях «трактористам» і закликали їх не вдаватись до провокацій. За словами очевидців, біля Адміністрації Президента міліція застосовувала сльозогінний газ до активістів.

Сьогодні о 12.00 біля пам’ятника Шевченку в Києві розпочалось Народне віче, учасники якого рушили колоною Хрещатиком до Майдану Незалежності. Відвоювали у правоохоронці стелу і повісили прапори України та Європейського Союзу на каркас ялинки.

За підрахунками опозиції в центрі Києва зібралось більше півмільйона людей. 

Натомість «ICTV» інформує в неділю в повідомленні «Група молодиків на тракторі штурмують Адміністрацію президента, «Беркут» кидається звуковими гранатами»:

«Група молодих людей намагається штурмувати огорожу на Банковій, де розташована адміністрація президента України, повідомляє «Громадське ТБ». За словами кореспондента інтернет-телеканалу, вони використовують колісний трактор. В районі огородження, яке охороняють «Беркут», видно дим. Як повідомляє російський телеканал «Дождь», проти мітингувальників біля АП застосовано сльозогінний газ.

Нагадаємо, за різними оцінками, зібралось від 300 до 500 тисяч громадян, які вийшли на акцію громадянського протесту після жорстокого розгону Євромайдану вночі 30 листопада. Як повідомляє кореспондент ФАКТІВ, спецпідрозділ «Беркут» почав застосовувати проти мітингувальників звукові гранати. уже було використано близько 10 снарядів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів