Адміністрація президента США Обами екстренно зібралася з приводу інтервенції Росії в Україну

18:14 1 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ru

Про це йдеться в поширеній нею в суботу заяві.

У цьому документі зазначено: «Ми уважно відстежуємо ситуацію, консультуємося з нашими партнерами і розглядаємо питання про можливу відповідальність Росії, про яку говорив вчора президент Обама». Таким чином американська адміністрація відреагувала на звернення президента Росії до Ради Федерації розглянути питання про використання збройних сил Росії на території України.

Повідомляючи про це в суботу, 1 березня, «iPress.ua», нагадує, що сьогодні, 1 березня Росія розпочала війну проти України після того, як Рада Федерації одноголосно проголосувала за постанову, якою дала згоду президенту РФ на використання збройних сил Росії на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні. Голосування на позачерговому засіданні ради федерації пройшло у відкритому режимі. За схвалення звернення президента РФ Володимира Путіна висловилися всі присутні на ньому сенатори.За словами спікера Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко, ця постанова набирає чинності з моменту його прийняття.

Натомість «Радіо Свобода» цитує в суботу запевнення державного секретаря США Джона Керрі, що Америка стоятиме на сторожі інтересів Україні. Про це йшлося сьогодні під час телефонної розмови голови Верховної Ради, виконувача обов’язків президента України Олександра Турчинова з Держсекретарем США, повідомили у прес-службі «Батьківщини».

Сторони обговорили події, що розгортаються в Криму, та спроби військової агресії з боку Російської Федерації. «Ми розцінюємо таку поведінку як пряму агресію по відношенню до суверенітету України», − наголосив Турчинов, додавши, що розраховує на допомогу в розв`язанні цього конфлікту від стратегічних партнерів нашої держави.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів