Адміністрація «буферної зони» на Донбасі буде українською, – блогер

23:50 28 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Обозреватель»

Про це повідомив у неділю в своєму «ЖЖ» блогер Ель Мюред

Практично на всій лінії зіткнення позицій бойовиків і силовиків обстановка нормалізувалася. Про це заявили в ОБСЄ за підсумками відеоконференції з представниками Києва і самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Питання дотримання режиму припинення вогню на південно-сході і відведення військ зі своїх позицій в ніч на суботу, 27 вересня, обговорювали в Горлівці. Військове командування України, ватажки «ДНР», «ЛНР», а також представники Росії та спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі у такому форматі зустрілися вперше.

Повідомляючи про це сьогодні, 28 вересня, інтернет-видання «Обозреватель» також нагадує, що 26 вересня в місті Соледар Донецької області розпочала свою діяльність робоча група Спільного центру з контролю і координації питань про припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. До її складу увійшли представники української сторони на чолі з заступником начальника ГШ ЗС України генерал-лейтенантом Юрієм Думанський, моніторингова група ОБСЄ і 76 військовослужбовців ЗС РФ, яких очолив заступник командувача Сухопутних військ ЗС РФ генерал-лейтенант Олександр Ленцов.

Подробиці зустрічі описав у своєму «ЖЖ» блогер Ель Мюред. За його словами, формальна підґрунтя переговорів – з’ясування проблем з полоненими, з-за яких виникло багато питань в останні дні.

«Із цього приводу формально ж делегацію з української сторони очолював Володимир Рубан, який весь час війни займається питаннями обміну полоненими. Однак реальні переговори пройшли між військовими, які прибули у складі делегації», – повідомив блогер.

Також за його словами, військова делегація ВСУ виступила в блоці з прибулим з Росії генерал-лейтенантом Ленцовым, який «одразу й жорстко взяв бік ЗСУ, погрожуючи в разі відмови від привезеного ними плану розмежування перекриттям кордону і всіма іншими звичними карами».

«Пояснення: Москва категорично наполягає на припиненні бойових дій в будь-якому форматі», – заявив Ель Мюред. Також у його блозі наводиться нібито запропонований план розмежування.

«Україна залишає за собою всі спірні райони (східніше Маріуполя, Волноваху, Дебальцеве, Донецький аеропорт, Станицю Луганська). На їх вимогу першими відвід за лінію розмежування повинні почати ополченці й ні за яких обставин не відкривати вогонь – навіть у відповідь. Тільки при дотриманні цих умов ЗСУ почне відведення своїх сил, погрожуючи негайно повернутися на займані місця у випадку найменших порушень з боку міліції. Адміністрація в «нейтральних» районах повинна бути українською» – пише Ель Мюред.

За його словами, військові «Новоросії» взяли тайм-аут для консультацій з політичним керівництвом», поки переговори перервані. Про це повідомляється в неділю в інтернет-виданні «Обозреватель».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів