Адміністративні будівлі в Краматорську на Донеччині захопили не місцеві, а приїжджі на автобусах (відео)

23:58 12 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

На запитання «Хто і навіщо захопив відділення міліції?» вони в суботу городянам не відповідали.


Відео: Восточный Проект

Як повідомляє сьогодні, 12 квітня, «Українська правда», відділення міліції в Краматорську захопили так звані борці «народного ополчення», які прибули в місто на автобусах. За даними видання «Східний проект», в суботу близько 19.00 до будівлі міськвідділу під'їхали два автобуси, з яких вибігли люди в масках, відтак між ними і колишніми військовими, що обороняли будівлю, зав'язалася бійка.

«Ополченці» розбили скло в приміщенні відділення міліції, вистрілили з автомата у повітря й у замкову щілину. Міліціонери в будівлі відстрілювалися.

Стрілянина тривала кілька хвилин, після чого бійцям, що прибули в автобусах, вдалося проникнути до будівлі міліції. Постраждалих в перестрілці немає.

Біля міського відділення міліція стали збиратися краматорчани. До самої будівлі їх не підпускали люди в масках і з георгіївськими стрічками.

На питання «Хто і навіщо захопив відділення міліції», городянам не відповідали. Через деякий час обурені мешканці міста прорвалися до входу міськвідділу.

Там перебували люди в камуфляжі, масках і з автоматами. Загарбники представилися борцями «народного ополчення» й звернулися до краматорчан.

«Ми не українські війська – ми народне ополчення. Ми люди, які встали, щоб прогнати продажних київських ментів», – заявили загарбники.

Народні ополченці зірвали з міськвідділу табличку з написом «Краматорський міський відділ ГУМВС України в Донецькій области» і піднесли до входу прапор «Донецької республіки». Після мітингу на площі над будівлею виконкому Краматорської міськради встановили прапор так званої Донецької народної республіки.

Один з виступаючих на мітингу пропонував дочекатися понеділка і пред'явити ультиматум представникам міської влади, повідомляє «Укрінформ».

«Якщо в понеділок мер Краматорська і його підлеглі не перейдуть на бік ДНР, то ми захопимо виконком», – сказав активіст. Однак, частина активістів не стала чекати понеділка і увійшла в будівлю міськради.

Як інформував «Щоденний Львів», за повідомленнями ЗМІ, сьогодні російські диверсанти захоплюють на Донеччині адмінбудівлі й обстрілюють українців із російських автоматів, а тим часом війська Росії зайняли бойові позиції на кордонах України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів