9 травня в Маріуполі провокатори стріляли в потилиці натовпу (відео)

10:10 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Про це свідчать результати журналістського розслідування Сергія Сидоренка.


Відео: Олександр Петров

Журналіст Сергій Сидоренко написав цієї ночі на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Уже факт, що під час вуличних боїв у Маріуполі 9 травня є вбиті представники цивільного населення міста. Водночас, ще потрібно буде знайти відповідь на багато питань.

На скільки вбиті були «мирними»? Хто саме стріляв в цивільних і з якою метою? І що ж, насправді, сталося в Маріуполі 9 травня?

Вашій увазі невелике розслідування, проведене на основі доступних відеозаписів вчорашніх подій:

«Усім тим, хто продовжує говорити, що сьогодні в Маріуполі українські учасники АТО без приводу стріляли в мирних протестуючих, я настійно рекомендую подивитися ось це відео: https://www.youtube.com/watch?v=LU3sfUwcVC0

І додивитися його до 2:50. От тільки такі епізоди «чомусь» в російські новини не увійдуть, впевнений в цьому.

Нацгвардія увійшла в Маріуполь не «від фонаря» – вона відбивала УМВС, отримавши сигнал, що будівля атаковано регулярною армією супротивника. Кидатися при цьому на солдатів з пістолетом і тут же ховатися за спини інших – це по-нашому, чого там.

Ну і до п’яних уже з ранку громадян, які намагаються грудьми зупинити АТО, у мене теж є питання. Ну, тобто немає питань.

UPD. А тепер – «найцікавіше». Дивимося ще одне відео цієї точки, в хорошій якості, з іншого ракурсу:

https://www.youtube.com/watch?v=mEJx-t6ahGg

Таймкод 0:30.

Солдати вже пішли, крайній з них сидить навпочіпки біля кіоску, і тут позаду нього йде постріл в беззбройного роззяву. Стріляли НЕ наші солдати, а хтось ззаду – з району, звідки ці солдати тікали.

Це видно по інерції пораненого – його після попадання кулі відкинуло на кіоск. після чого наші побігли далі. А із зони, звідки стріляли, повалила натовп «мирних жителів» (тобто нацгвардії там вже не залишалося).

А ось, ще одне відео, з ще однієї точки: https://www.youtube.com/watch?v=678n97eBQoI

Тут на 2:50 вбитий беззбройний мужик з числа тих, хто стояв обличчям до тікаючих солдат (обережно, жорстоке відео). У нього поранення в потилицю!

Повторюся, в тій групі всі стояли обличчям до солдатів, а куля увійшла в потилицю. Так що оповідачі про те, як українська армія розстрілює маріупольчан – ідіть-ка ви лісом.

PS. Національна гвардія, схоже, теж «молодці». І вони теж поранили кількох, наскільки я можу судити.

Частина поранень – схоже, рикошети. Але я хочу підкреслити, що мотивів атакувати солдатів у людей точно не було – «гвардійці» просто пробігали повз і до їх мітингу не мали жодних претензій. І вони не просто так бігають по місту – в місті проходить АТО, якщо хто забув.

А дії цих мирних і напівмирних громадян у цій ситуації виглядають як гарячка. Найчастіше – як п'яна гаряка».

Як бачимо, провокації, які відбулися 9 травня 2014 року в Маріуполі, більш ніж нагадують «Ґлейвіцький інцидент», про який розповідається на сторінці «Польська кампанія 1939» у Вікіпедії таке:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце). Операцією під кодовою назвою «Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою – «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії.

1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Як інформував «Щоденний Львів», журналіст Матвій Нікітін повідомляв у п’ятницю, що терористи одягли в Маріуполі синьо-жовті пов’язки – щоб приписати свої звірства українцям; натомість секретар Ради національної безпеки Андрій Парубій відповів на запитання «Чи існує ймовірність введення в Україну так званих «миротворчих військ»?» так: «Росія введе війська в Україну після тисячі смертей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів