76 російських військових переконуватимуть у Донецьку бандформування виконувати мінські домовленості (відео)

21:50 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сайту прес-служби Міноборони

Про це повідомив у п’ятницю керівник робочої групи Спільного центру генерал-лейтенант Юрій Думанського.


Відео: Військове телебачення України

«На Донбасі розпочала діяльність робоча група Спільного центру між представниками української сторони, моніторингової групи ОБСЄ та представників РФ – повідомили в п’ятницю в прес-службі Міністерства оборони. В повідомленні також конкретизують:

«Сьогодні, 26 вересня, о 8.00 розпочала свою діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. До її складу увійшли представники української сторони моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ.

За словами керівника робочої групи Спільного центру генерал-лейтенанта Юрія Думанського, цей мирний переговорний процес розпочався не сьогодні, а ще раніше – з початку підписання Мінського меморандуму.

– Головна мета робочої групи Спільного центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню – режиму «Тиші», – зазначив генерал-лейтенант Юрій Думанський.

Він також пояснив, що цей план передбачає виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін. Зону визначених районів щодо припинення вогню буде розподілено на чотири – п’ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п’яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України та РФ.

За планом роботи робочої групи Спільного центру тільки Російські представники відправляться сьогодні до міста Донецьк. Там вони планують провести зустріч з представниками незаконних терористичних банд формувань для того щоб переконати їх припинити вогонь і розпочати виконувати пункти Мінського меморандуму. В цей час буде оголошено дводенну тишу. Як що її не буде порушено то розпочнеться послідовне відведення підрозділів сторін на погоджувальні рубежі.

Вкрай важливо, що ця робоча група Спільного центру буде постійно здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей».

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті прес-служби міністерства оборони України.

Як інформував «Щоденний Львів», українські й російські військові домовилися відвести через два дні тиші на Донбасі важку артилерію й підрозділи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів