32-й блокпост українських силовиків на Луганщині знову під загрозою оточення, – ЗМІ (відео)

21:26 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Бійці на трасі Бахмутка повідомили в середу, що підкріплення їм уже поїхало від них.


Відео: ТСН

32-й блокпост на трасі Бахмутка на Луганщині знову в оточенні. Про це розповіли бійці, які зараз там перебувають.

За їхніми словами, напередодні підмога дійсно прорвалася до них на позиції. Однак поїхала назад так само стрімко та несподівано, як і прибула.

«Вони проривалися, тут побахкали і всі дружно поїхали. Нема нікого, всі, що були, так і лишилися. Вони прорвалися, блокпост сепаратистів розбили, цей блокпост лишили і поїхали... Якби вони там залишили своїх людей, можна сказати, в нас би був прохід якийсь», – кажуть бійці 32-го блокпосту.

У Раді нацбезпеки вже традиційно про оточення військових дізнаються від журналістів. «Принаймні в нас даних про те, що у них нічого не залишилось, або вони в оточенні, немає. Наскільки ми знаємо, що на вчорашній день там ситуація про оточення взагалі не йшлася. Те, що обстрілюють – є такі факти», – пояснив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

У міністерстві внутрішніх справ також упевнені, що оточення немає. «По інформації, яка поступає звідти, питання вирішено по деблокуванню цього блокпоста і є посилення, по тій інформації, яка була на сьогоднішній ранок», - заявив заступник міністра Сергій Яровий.

Про це повідомив сьогодні, 22 жовтня, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Костянтин Павлов. Натомість у прес-центрі АТО розповіли в середу ввечері: 

«Ситуація на сході України перебуває під контролем сил АТО. Протягом дня на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу наших позицій.

Обстановка на блокпосту поблизу Смілого стабільна, все необхідне для організації безпечного та ефективного несення служби на об’єкті є. Організована доставка боєприпасів, продуктів харчування, питної води, здійснюється постійна комунікація між штабом АТО та блокпостом.

Неконтрольовані збройні формування сьогодні вдень обстріляли старий термінал донецького аеропорту, під прикриттям вогню з автоматичного гранатомету АГС-17 протягом 30 хвилин штурмували диспетчерську вежу. Атаки на об’єкти відбито, аеропорт знаходиться під нашим контролем .

Бойовики двічі обстріляли наші позиції з РСЗВ БМ-21 Град в районі Старогнатівки, вели мінометний вогонь по нашим позиціям поблизу Павлополя та Заможного, стріляли по нашим блокпостам та населеному пункту Красногорівка.

Наразі інформація про постраждалих звідти не надходила. Обстановка в районі н.п. Попасна стабільна, інформація про сьогоднішні обстріли житлових кварталів міста та втрати серед мирного населення є такою, що не відповідає дійсності».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів