30 працівників ЛОДА чергують у три зміни, аби вибори відбулися, – голова

12:25 21 липня 2019 р.

Фото до новини

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський піде на свою виборчу дільницю та проголосує відразу після свого виступу у Львівському пресклубі.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це він повідомив сьогодні, 21 липня, під час відеомарафону «Львівщина обирає парламент», який відбувся у Львівському пресклубі.

За його словами, майже 30 працівників ЛОДА чергують у три зміни, аби вибори відбулися. 

- Відповідальність ЛОДА на виборах – наявність столів, ручок та інших необхідних речей на виборчих дільницях. Також правоохоронні органи мені зранку відзвітували, що все спокійно. Поки що, - сказав він.

Маркіян Мальський зізнався, що як юрист дуже любить вибори.

- Я сам юрист і юристи люблять будь-які формалізовані процеси. Я був двічі спостерігачем на виборах – у Стокгольмі та в Канаді. В Канаді теж були порушення, до прикладу, люди приходили в символіці певного кандидата, - згадав він. 

Начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів повідомила, що у Львівській області до списку виборців включено 1млн 600 тисяч 1 виборець (один мільйон шістсот тисяч один виборець).

- Виборча компанія у Львівській області проходить спокійно, без порушень. Усі виборчі дільниці відкрилися вчасно. На цю годину на «гарячу лінію» надійшло п’ять 5 звернень. Перше стосувалося невручення запрошення на вибори. Ми пояснили виборцеві, де розташована його дільниця. Також один виборець намагався отримати бюлетень без паспорта і спостерігач «Опори» зробив йому зауваження. Тож виборець поскаржився, чому це йому роблять зауваження, бо ж він дуже відомий у своєму окрузі. Ще дві скарги стосувалися наявності агітаційних матеріалів. Та ще один поскаржився, що немає пункту «проти всіх», - розповіла вона. 

Професорка, політологиня Антоніна Колодій зауважила, що порушення на виборах є всюди.

- У розвинутих демократичних країнах – менше, у нас – буде більше. Але зараз завдання виборців брати ті еліти, які будуть правити мудро. Щоби ця еліта правила справедливо та не забувала, чого очікує від них суспільство, - каже вона. 

Довідка

Мета проекту проекту Львівського пресклубу “Інтерактивні відеодебати, відеодискусії і відеомарафон суб'єктів виборчого процесу з дотриманням гендерного паритету” - інформування мешканців і журналістів Львівщини та України про кандидатів у депутати Верховної Ради. Забезпечення комунікацій між виборцями, ЗМІ, експертами і кандидатами в народні депутати та їхніми командами для усвідомленого, якісного вибору нового парламенту. Підвищення рівня прозорості виборчого процесу та активізації і поліпшення діяльності ЗМІ. Паритетне представлення жінок-кандидаток для формування нового парламенту з дотриманням 30% квоти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів