24-та окрема механізована бригада з Львівщини просить дати їй наказ іти на прорив, – активіст

16:51 28 липня 2014 р.

Солдати 24-ї окремої механізованої бригади з Львівщини на навчаннях

Солдати 24-ї окремої механізованої бригади з Львівщини на навчаннях
Фото: kolomyya.org

Про це повідомив у понеділок з посиланням на її військовослужбовців голова Громадянської ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Голова Громадянської ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив сьогодні, 28 липня, кореспонденту інформагенції УНІАН: «Львівська механізована бригада української армії №24 просить вище військове керівництво країни вирішити питання з деблокування своєї частини, заблокованої терористами в Луганській області». 

За його словами, цю інформацію йому передали самі військові цієї частині. Дмитро Снєгирьов також пояснив:

«Військові 24-ї бригади, які базуються поблизу Довжанського в Луганській області, вийшли на зв'язок. Вони повідомляють, що ситуація в частині, яка заблокована бойовиками, залишається дуже складною.

Терористи ведуть постійний обстріл «Градами», практично знищена вся важка техніка в частині. Про збільшення інтенсивності обстрілу говорить той факт, що 26 липня було випущено бойовиками 100 снарядів, а вже вчора, 27 липня, на територію дислокації частини влучили 250 снарядів».

Активіст наголосив, що військові 24-ої бригади «просять вище військове керівництво України вирішити питання з деблокування частини». Військові мають одержати наказ або йти на прорив на возз’єднання зі своїми сусідами – 72-ю і 79-ю бригадами, або відходити у бік Росії. 

Але Снєгирьов відзначив, що військові 24-ї бригади не хотіли б відходити у бік Росії, щоб їх не звинуватили у зраді. «Військові кажуть, що зрадниками вони не будуть, але і гарматним м'ясом бути не хочуть, коли сьогодні їхню бригаду терористи розстрілюють, як у тирі», активіст наголосив активіст.

Як інформував «Щоденний Львів», голова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив сьогодні, 28 липня,, що бійцям 24-ї окремої механізованої бригади зі Львівщини нічим відстрілюватися на кордоні з Росією, а її військовослужбовець, який зараз обороняє КПП «Довжанське», повідомив у понеділок, що 24-та окрема механізована бригада з Львівщини просить відвести її з-під обстрілу російської артилерії, натомість заступник міністра оборони України Петро Мехед запевнив у понеділок у телефонній розмові голові облдержадміністрації Ірині Сех, що в 24-ту бригаду з Львівщини та в інші на кордоні скеровують підсилення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів