23 зміни до регламенту Львівської облради загрожують узурпацією влади, – депутат

18:34 10 травня 2017 р.

Фото до новини

Голова Львівської обласної ради запропонував внести до регламенту ради 23 зміни. Якщо всі ці зміни підтримати, то відбудеться узурпація влади.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 10 травня, під час прес-конференції на тему: «Три стовпи «розвитку» Львівщини: мізерне виконання обласних програм, узурпація влади, розбазарювання комунального майна», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив голова комісії регламенту і антикорупції Львівської облради (фракція «Самопоміч») Роман Кізима.

Він нагадав, що регламент роботи обласної ради – це настільна книга кожного депутата і з того, як працює регламент, можна говорити про якість роботи обласної ради.

- Якщо би частину пропозицій підтримала комісія, а потім і депутати, це свідчило би про певну узурпацію влади з боку керівництва обласної ради, про наділення їх нетиповими повноваженнями, - каже депутат.

Так, за його словами, голова облради хоче мати одноособове право вирішувати процедурні питання: оголошувати перерви під час засідань. Зараз за процедурні питання мусить проголосувати третина депутатів. Також були пропозиції віддати право створювати робочі групи голові облради. Крім того, дехто вважає, якщо профільна комісія не підтримала програму чи питання, то його не варто виносити на розгляд депутатського корпусу. Всі ці пропозиції до змін фракція «Самопомочі» пропонує відхилити.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів