22 липня 14 російських реактивних систем залпового вогню «Град» обстріляли сили АТО з території України (відео, оновлено)

17:16 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.ru

Про це повідомляє в середу Державна прикордонна служба.


Відео: Державна прикордонна служба України

Прес-служба ДПСУ інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Порушення російськими «Градами» державного кордону України (відео)»:

«Як уже повідомлялося, 22 липня в районі населеного пункту Шевченкове (Донецька область) прикордонники виявили сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем «Град», які зайняли позиції в полі та виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі та спалена трава).  

Факт порушення державного кордону задокументовано, відповідні фото- та відеоматеріали направлені в МЗС України та російській стороні».  

Натомість у повідомленні «Щодо ситуації на українсько-російському кордоні» прес-служба ДПСУ інформує в середу:

«Прикордонні підрозділи охороняють та обороняють державний кордон в умовах постійних атак терористів, але продовжують тримати під своїм контролем пункти пропуску через кордон у межах Луганської та Донецької областей.

Збройні сили Росії продовжують обстріл території України.

О 22.10 22.07.2014 відбувся   артилерійський обстріл території України на напрямку н.п. Амвросіївка. Обстріл вівся з території РФ.

О 22.40 22.07.2014 зафіксоване  ведення вогню з реактивних систем залпового вогню  «Град» з території РФ по території України в напрямку н.п. Герасимівка.

О 02.15 23.07.2014 відбувся артилерійський обстріл пункту пропуску «Успенка». Обстріл також вівся з території РФ.

Продовжуються порушення повітряного простору авіацією ЗС РФ.

Об 11.30 22.07.2014 на напрямку н.п. Муром (РФ) – н.п. Стариця (Укр.) відбувся заліт на територію України вертольота Мі-8 ЗС РФ на відстань до150 м.

О 22.25  22.07.2014 прикордонним нарядом на напрямку Волошино (РФ)–Красна Талівка (Укр.) виявлено заліт на територію України (на відстань до 500 м) та виліт на територію РФ 1 вертольота «КА-52» ЗС РФ.  О 22.55  вертоліт знову здійснив заліт на територію України в районі пункту пропуску  «Красна Талівка» (на відстань до 300 м) та провів розвідполіт над ним.

О 02.50 22.07.2014 прикордонний наряд в районі н.п. Кузнєцово-Михайлівка спостерігав політ безпілотного апарату у бік населеного пункту вздовж державного кордону над територією України.

В районі урочища Кручений Ліс Суджанського району Курської області облаштовано польовий табір ЗС РФ.

Встановлено, що в районі н.п. Кругленьке – урочище Кручений Ліс Суджанського району Курської області (13-15 км до державного кордону, навпроти Сумського прикордонного загону) облаштовано польовий табір ЗС РФ, де перебувають підрозділи 32-ї омсбр (Новосибірська область), 56-го інженерно-саперного полку (Республіка Татарстан) й 24-ї обрспн ГРУ (Новосибірська область).

Навпроти ділянки відповідальності відділів прикордонної служби «Гірськ» та «Грем`яч» (Чернігівська область) відбувалися  демонстративно-провокаційні дії підрозділів Збройних сил Росії. Декілька БТР, БМП, БРДМ наближалися  до державного кордону України, розгорталися в бойові порядки, імітували атаку, а потім поверталися та рухалися вздовж лінії державного кордону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів