20 квітня на Львівщині висадяться 290 американських десантників, – МВС

21:38 29 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Як повідомив у неділю міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, на Яворівському полігоні пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США й бойових підрозділів Національної гвардії України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні, 29 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США й бойових підрозділів Національної гвардії України.

Домовленість про спільні навчання військових була досягнута під час переговорів Президента України Порошенко і віце-президента США Байдена. Дякую заступникові держсекретаря США Вікторії Нуланд та працівникам посольства США в Україні – без їх енергійності настільки важливий і складний процес підготовки тренінгів був би неможливий.

У Кабміні і Національній гвардії ми закінчили підготовчі роботи. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по вісім тижнів. Потім спільні навчання.

У навчаннях братимуть участь такі відомі підрозділи Нацгвардії, як «Азов», Батальйон імені Кульчицького, «Ягуар, «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці. Після закінчення навчань в розпорядження підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв'язку. Будемо сильнішими!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів