13 жовтня у Львові – Марш слави УПА

08:56 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Спільно з її ветеранами урочисто пройдуть представники громадських організацій та учасники клубів військово-історичної реконструкції.

Як повідомила прес-служба облради, 11, 13 та 14 жовтня на Львівщині святкуватимуть 71-ту річницю утворення УПА. Зокрема, 11 жовтня в Кінопалаці імені Олександра Довженка у Львові запланована прем’єра фільму «Історія однієї Криївки».

А 13 жовтня в обласному центрі пройде Марш слави Української Повстанської Армії, участь у якому візьмуть її ветерани, представники громадських організацій та учасники клубів військово-історичної реконструкції. Цього ж дня до 71-ї річниці утворення УПА у Львові приурочено автопробіг і військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького «Вермахту».

Натомість 14 жовтня у Львові покладуть квіти до Меморіалу невідомому вояку УПА й пам’ятників Степанові Бандері та Романові Шухевичу. А в гарнізонному храмі святих Верховних Апостолів Петра і Павла буде відслужена літургія й приймуть присягу члени обласного козацького товариства ВГО «Українське реєстрове козацтво» та Львівської громадської організації Козацьке стрілецьке братство.

Своєю чергою, першокурсники Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут прийматимуть цього дня урочисту клятву на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. урочистості з нагоди відзначення 71-ої річниці утворення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва 14 жовтня й у сесійній залі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів