12 червня на сході України поранили трьох наших військових, – АП (відео, оновлено)

13:35 13 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко запевнив на брифінгу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає. Троє – отримали поранення».

«За фактом загибелі бійців на передовій 11 червня проводиться офіційне розслідування», – повідомив на брифінгу у понеділок речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів. Він також пояснив факт відсутності втрат в офіційних зведеннях: «Справа в тому, що всі втрати, про які ми кажемо, це офіційно підтверджені дані. В тому числі і про ворога… Ми з оперативних джерел, які є достовірними, отримуємо дані про їхніх загиблих і поранених. Все, що стосується інциденту, що стався позавчора… з цього приводу, як мені передали з Генерального штабу, зараз там проводиться відповідне розслідування – яким чином люди, які не відносяться до Збройних сил України, без відповідного дозволу знаходилися на передовій».

Водночас полковник додав, що «кожен українець, хто зі зброєю в руках, захищаючи свою Батьківщину, загинув, є справжнім Героєм». Про це повідомили сьогодні, 13 червня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також нагадали: «Як відомо, раніше волонтери повідомляли, що внаслідок обстрілу з боку бойовиків будівлі шахти Бутовка на Донеччині частково обвалилися, під завалами  загинули 4 осіб, 10 вояків зі складу ДУК «Правий сектор» поранено». 

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив також сьогодні, 13 червня, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганськ ому напрямку бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки. На Донецькому напрямку незаконні збройні формування продовжують обстріли у найгарячіших точках: районі Донецького аеропорту, горлівської агломерації та світлодарській дузі.

Бойовики застосовували міномети на всій ділянці фронту. Зокрема, кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки.

Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів Шахти Путилівської (також відомої як Шахта Бутовка) суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби.

На північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122- міліметрового калібра та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів. Більшість збройних провокацій на цій ділянці прийшли на захід від Горлівки, зокрема поблизу сіл Ленінське, Троїцьке та селища Новгородське.  Тут бойовики застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та двічі стріляли з БМП.

Вже сьогодні одразу після опівночі бойовики нанесли артилерійський удар по селу Артемове поблизу Торецька. Внаслідок прямого влучення снаряду у житловий будинок загинула жінка.

В останній час бойовики дедалі частіше стріляють по житлових кварталах міст та селищ, нехтуючи життями цивільних та порушуючи будь-які норми війни та міжнародного права. Нагадаємо, що позавчора сила АТО військові встигли госпіталізувати хлопчика, який був пораненний під час обстрілу бойовиків.

Також учора ворожі обстріли з мінометів та бронетехніки були зафіксовані біля селища Луганське, що на світлодарській дузі. Усього за минулу добу окупанти випустили 159 мінометних мін та шість артснарядів.

На Маріупольському напрямку кількість обстрілів знизилася вдвічі. Неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики випустили три мінометні міни, стріляли гранатометів та зенітної установки.

Також наші воїни зафіксували два обстріли ворожого снайпера. Крім того, поодинокі збройні провокації відбулися біля Гнутового, Талаківки, Водяного і Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає. Троє – отримали поранення.

Втрати бойовиків за добу: двоє бойовиків загинуло та четверо отримали поранення з трьох бандитських угрупувань, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп. Також військова розвідка встановила, що одним з загиблих бойовиків 11 червня був Андрій Шеін, командир роти так званого «3-го окремого батальйону спеціального призначення» що розташований у Донецьку. 

За даними Головного управління розвідки міністерства оборони України, бандформування продовжують використовувати безпілотники для збору розвідданних. Один прольот ворожого безпілотника було зафіксовано у районі авдіївської промзони.

Також військова розвідка доповідає, що Російська Федерація посилює пропагандистські потужності на сході України. Зокрема, Центр інформаційного протиборства, що знаходиться у місті Новочеркаськ, організував роботу російських журналістів на передових позиціях бандформувань, розташованних у Горлівці, Макіївці та Луганську.

Українці вшановують воїнів, які брали участь у звільненні Маріуполя. Вчора відбулися урочисті заходи з нагоди святкування другої річниці Дня звільнення міста від бандформувань. Святкування розпочалося з парадного маршу силових структур міста разом з технікою, яка брала участь у бойових діях.

В Одесі військові інструктори з Канади проводять навчальні курси для майбутніх офіцерів Збройних Сил Укпаїни. Впродовж трьох тижнів інструктори проведуть тренінги, присвячені модернізації логістики, а також організації та проведенню логістичних операцій згідно зі стандартами НАТО».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів