У зоні АТО вчора гинули тільки російські окупанти (відео, оновлено)

14:50 2 травня 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 2 травня 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 2 травня 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Президента України з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко запевнив у неділю: «За минулу добу внаслідок бойових дій і обстрілів жоден з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений».

Про це повідомили сьогодні, 2 травня, на «Телеканалі «112 Україна», де раніше поінформували:

«Російські військовики на Донбасі зазнали чергових втрат, за минулу добу загинуло двоє людей. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема загинули диверсанти військових частин Донецька та Макіївки. «Зафіксовано чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1-го армійського корпусу (Донецьк) збройних сил РФ: двоє загиблих зі складу диверсійно-розвідувальних груп 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які діяли у районі Веселе», – йдеться у повідомленні.

Про це також розповіли сьогодні, 2 травня, на «Телеканалі «112 Україна». Речник Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив також сьогодні, 2 травня, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останньої доби кількість порушень режиму припинення вогню з боку противника значно зменшилося. Усього бойовики здійснили 6 збройних провокацій уздовж усієї лінії зіткнення.

На Луганському напрямку бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомет поблизу Новозванівки. На Донецькому напрямку єдиним порушенням перемир’я був 15-хвилинний обстріл зі стрілецької зброї та гранатометів в районі Авдіївки.

На Маріупольскому напрямку відбулися інші чотири провокації. Зокрема, бойовики, що розташовані неподалік села Комінтернове, стріляли з зенітної установки та гранатомета по позиціям сил АТО біля Водяного, а також з гранатометів по українським військовослужбовцям біля Талаківки.

Ще дві провокації зафіксовані по українських опорних пунктах поблизу Гранітного. Бойовики застосували зенітну установку і гранатомет. Слід зазначити, що всі провокації на напрямку були короткотривалими.

За минулу добу внаслідок бойовий дій жоден з українських військовослужбовців не загинув і не отримав поранення. 

За повідомленням головного управління розвідки міністерства оборони України, встановлені чергові факти постачання озброєння та військової техніки бойовикам з території Росії. Днями, через Ізварине у напрямку до Луганська було переміщено 10 БМП після проведення ремонту на території Росії.

Крім того, завтра до Луганська планується прибуття підрозділу спеціального загону швидкого реагування «Рись» федеральної служби військ національної гвардії Росії на чолі із командиром Владиславом Єршовим.  Упродовж місяця головною метою цього підрозділу буде здійснення тиску на кримінальну оточення ватажка бандформування «ЛНР» Плотницького.

Також військова розвідка зафіксувала чергові втрати противника: це двоє загиблих російських військових зі складу диверсійно-розвідувальних груп, які діяли в районі села Веселе Ясинуватського району Донецької області. 

Напередодні великодніх свят українське військове керівництво відвідали підрозділи Збройних Сил України в районі проведення АТО. Зокрема, начальник Генштабу, генерал армії Віктор Муженко, пересвідчився у належній боєготовності підрозділів та організації несення служби на передовій. Особлива увага була зроблена на обладнання рубежів оборони та опорних пунктів.

Вчора співробітники СБУ в Одесі викрили спільників бойовиків незаконних збройних формувань, які збували фальшиві гроші. Правоохоронці встановили, що організатором нелегального бізнесу є підполковник одного з підрозділів української поліції, який підтримував стосунки з колишніми правоохоронцями, які залишились на території т.зв. «ДНР/ЛНР». Найближчим часом зловмисники також планували ввезти з тимчасово окупованих територій майже п’ять мільйонів гривень, вкрадених бандформуваннями з відділень українських банків».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів