1 та 9 травня провокатори спробують дестабілізувати ситуацію в Україні, – віце-прем'єр

13:19 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Перший заступник керівника уряду Віталій Ярема констатував у п’ятницю: «Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає ніяких підстав».

Перший віце-прем'єр Віталій Ярема застеріг сьогодні, 4 квітня, під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в п'ятницю 4 квітня в Києві: «Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає ніяких підстав. За нашою інформацією, на початку травня, а це 9 і 1 травня, планується також ряд масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати ті акції Російської Федерації щодо України, аби не дати нам можливості стабілізувати ситуацію країні».

Віце-прем'єр також назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону «неоднозначною», зазначивши, що уряд тримає ситуацію під контролем. Віталій Ярема підкреслив при цьому: «Наскільки далеко сьогодні розраховує керівництво Російської Федерації зайти з цими сепаратистськими акціями, ми цю ситуацію відстежуємо, відстежуємо ситуацію з переміщення військових поруч з прикордонними районами України».

За словами віце-прем'єра, концентрація великої кількості російських військ, особливо бронетанкових, військ особливого призначення «тримає нас у напрузі». Але водночас Віталій Ярема запевнив, що українське військо знаходиться в повній бойовій готовності і готово відбити напад «будь-якого агресора», який зазіхне на територіальну цілісність країни.

Віце-прем'єр також заявив, що офіційний Київ планує припинити військову співпрацю з Росією, пояснивши: «Випускати продукцію для Російської Федерації, яка буде потім спрямована проти нас – це повне безумство, і таке рішення було вже прийняте прем'єр-міністром про те, що ми припиняємо військову співпрацю з Російською Федерацією».

Про це інформує сьогодні, 4 квітня, «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв «Щоденний Львів», секретар РНБО попередив, що Кремль планує дестабізувати південний схід України на початку травня, зокрема – утворити там республіку та обрати її президента, «федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу» – з збір «народного ополчення» в неділю на центральних площах країни обіцяють у разі, якщо не будуть скасовані президентські вибори й не призначать референдум з федералізації; до України намагаються проникнути російські диверсійні групи; керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук попередив, що російські диверсанти з'являться для підтримки «референдумів» на Сході України; майже щодня в Україні затримують провокаторів «Руской вєсни», за даними Ради безпеки та оборони, Росія готує заворушення в Одеській області, про це попередив також депутат Одеської облради Олексій Гончаренко, СБУ знешкодила в Одесі диверсійну групу, в Одесі був скоєний напад на склад зі зброєю, за 23 кілометри від Одеси нишпорить російський розвідувальний корабель, за даними «Інформаційн Опору», «в Одесі вже дуже довгий час працюють путінські політичні сили (партія «Родіна», об’єднання «Боротьба», – правда, з «гоблінівським» рейтингом підтримки – трохи перевищуючи рівень соціологічної похибки), які в потрібний момент можуть стати рушійною силою «народного опору», як це було з Аксьоновим у Криму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів