Званням почесного доктора львівського університету удостоєно ректора вроцлавського

11:44 30 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Йосип Марухняк / «День»

У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького відбулась урочиста церемонія вручення почесного звання доктора «Honoris causa» ректору Вроцлавського природничого університету, професору Романові Колачу.

Ці два вищі природничі навчальні заклади поєднує тісна дружба упродовж багатьох років, крім того, вони  вийшли з одного джерела – колишньої Академії ветеринарної медицини у Львові. Першим деканом ветеринарного факультету Вроцлавського природничого університету був ректор зі Львова – професор Зигмунт Марковскі.

Понад сорок вчених  зі Львова  за останні роки мали можливість практикуватись у стінах Вроцлавського природничого університету, а польська стипендія імені Станіслава Товпи стала в Україні престижною та бажаною мотивацією для молодих науковців. Про це наголосив у своїй вітальній промові ректор Львівськоого національноого університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, професор Володимир  Стибель, виступаючи перед гостем і численною делегацію науковців, яка прибула до Львова з Польщі.

Згідно з традицією, Роман Колач одягнув мантію та колар, які дарують у Львівському університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького дипломантам, і Володимир Стибель вручив йому диплом почесного доктора «Honoris causa».  У своїй подячній промові Роман Копач, зокрема, сказав: «Я щиро вдячний за цю нагороду не тільки сьогодні, але й за роки нашої співпраці. Двісті тридцять п’ята річниця Академії ветеринарної медицини та сімдесятиріччя факультету ветеринарної медицини Університету природничих наук у Вроцлаві ще раз схиляють нас до роздумів, якого ми походження». 

Він акцентував увагу на спільних коріннях обох вишів, розвитку ветеринарної медицини та науки, а також щоденній роботі, такій як обмін студентами та викладачами,  зауважив, що саме такі безпосередні людські зустрічі є найкращим способом творення відкритого світу і довіри на основі спільних цінностей. Про це повідомили сьогодні, 30 червня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів