За кожне місце у львівській військовій академії конкурують більше п’ятьох абітурієнтів (+відео)

16:00 25 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Бажання вступити цього року на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виявили тисячі юнаків і дівчат.

«Під час цьогорічної вступної кампанії до Національної академії сухопутних військ конкурс на деякі спеціальності складає понад п’ять чоловік на одне місце», – повідомили в у вищому навчальному закладі, де також розповіли подробиці:

«Кількість охочих, які виявили бажання цього року вступити на навчання до видового військового вишу, вже обраховується тисячами. Саме стільки комплектів документів було подано перед початком заключного етапу вступної кампанії. Однак стати курсантами провідного військового навчального закладу зможуть лише трошки більше тисячі вступників.

Високі вимоги до кандидатів та чималий конкурс дозволять обрати найкращих. А серед тих, хто хоче здобути освіту у Національній академії сухопутних військ, є не лише юнаки, але й дівчата. Окрім того, серед цьогорічних абітурієнтів – декількасот військовослужбовців, левова частина яких вже має бойовий досвід, отриманий під час участі в антитерористичній операції на сході України.

Під час проходження вступних випробувань абітурієнти проходять медичний огляд, психологічний відбір та складають іспит з фізичної підготовки. За результатами випробувань, а також середнього балу шкільного атестату та результатів зовнішнього незалежного оцінювання, буде ухвалене рішення щодо зарахування кандидатів на навчання у Національній академії сухопутних військ.

Безперечно, є система пільг для учасників бойових дій, сиріт та ще низки категорій. А ті, хто вступає з військ і не проходив ЗНО, складають іспити з профілюючих дисциплін безпосередньо в академії.

Заступника голови приймальної комісії полковника Олексій Красюк зазначив: «Незважаючи на складну воєнно-політичну ситуацію в Україні, кількість охочих отримати військову освіту та офіцерське звання саме в стінах Національної академії сухопутних військ з кожним роком стрімко зростає. Молодь, яка виявила бажання навчатись у нашому навчальному закладі, надзвичайно патріотично налаштована та мотивована для служіння Батьківщині. Все більше бажають стати офіцерами ті, хто вже понюхав пороху на сході України. Навчаючись разом із юнаками та дівчатами, які щойно закінчили середні школи та військові ліцеї, вони діляться із ними своїм досвідом, разом зростають професійно».

Які і в попередні роки, набір здійснюють за практично всіма військово-обліковими спеціальностями для Сухопутних військ Збройних Сил України. Зокрема, в Академії готують майбутніх командирів механізованих й танкових підрозділів, офіцерів-артилеристів, військових інженерів, фахівців по роботі з особовим складом тощо. Також за близько десятьма спеціалізаціями здійснюється підготовка у Військовому коледжі сержантського складу, що функціонує при військовому виші.

Уже днями, після складання всіх вступних іспитів, найкращі вступники розпочнуть навчання в Академії. Спершу вони прийдуть курс первинної військово-професійної підготовки на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки вишу. А з першого вересня опановуватимуть військовий фах у пункті постійної дислокації та закріплюватимуть теорію практикою на полігоні».

Про це повідомили на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів