Випускниця Львівської лінгвістичної гімназії Ольга Мартиневич отримала максимальний бал на ЗНО (відео)

19:24 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: slideshare.net

Як запевняє в понеділок прес-служба міської ради, за цим показником Львівщина є лідером серед інших міст України.


Відео: Західна інформаційна корпорація

Як повідомила сьогодні, 7 липня, «Щоденному Львову», прес-служба міської ради, випускники львівських шкіл показують високі результати на ЗНО. У повідомленні також йдеться:

«27 червня закінчилась основна сесія ЗНО для випускників українських шкіл. Учні освітніх закладів Львова показали пристойні результати.

Відтак, є 1 учасник ЗНО з 5, що набрали по 200 балів з трьох предметів. Найбільша кількість школярів, які здобули максимальний бал з двох предметів, теж у Львові.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, 200 балів з трьох предметів отримали учні двох навчальних закладів Києва, двох навчальних закладів Закарпаття та абітурієнт з Львівської лінгвістичної гімназії. Загалом з 52 випускників, що отримали найкращі результати з 2 предметів, 9 зі Львова та 1 з Львівської області.

За цим показником Львівщина є лідером серед інших міст України. Навчальні заклади міста й області, чиї випускники отримали по 200 балів з двох предметів:

Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка;

Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка;

Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №50 Львова;

Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті ім. І.Франка

Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія «Сихівська» ;

Середня загальноосвітня школа №86;

Львівський навчально-виховний комплекс ім. В.Стуса «Спеціалізована школа І ступеня-гімназія міжнародних відносин» ;

Львівський навчально-виховний комплекс ім. В.Симоненка з поглибленим вивченням німецької мови «Спеціалізована школа І ступеня-гімназія» ;

Львівська українська приватна гімназія;

Червоноградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 Червоноградської міської ради Львівської області.

Нагадаємо, що з 3 до 27 червня в Україні проводилась основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники навчальних закладів складали іспити з іноземних мов, української мови та літератури, російської мови, математики, географії, всесвітньої історії, фізики, історії України, хімії, біології та світової літератури. З 1 до 15 липня триває додаткова сесія ЗНО». 

Натомість Західна інформаційна корпорація конкретизує сьогодні, 7 липня, в повідомленні «Львів’янка набрала максимум балів на ЗНО»:

«Випускниця Львівської лінгвістичної гімназії Ольга Мартиневич отримала максимальний бал на ЗНО з усіх трьох предметів. В Україні такими високими результатами можуть похвалитися ще четверо абітурієнтів – по двоє із Києва та Закарпаття. Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Ірини Серафин.

Про те, що Ольга напише ЗНО з максимальними балами, не сумнівався ніхто. Середній бал її атестату – 12.

Окрім того, дівчина неодноразово здобувала призові місця на різноманітних олімпіадах. Розповідає, що високі результати з англійської та української мов вона передбачала, але ось найвища оцінка з історії стала несподіванкою.

«Коли я відкрила результати та побачила, що у мене максимум, спочатку був шок. Я разів двадцять переглядала, чи бува не помилилася. Ну, а вже потім почалися крики радості», – ділиться враженнями Ольга Мартиневич. Оля дуже творча натура – вона танцює, малює, грає на фортепіано та пише вірші.

Мати пригадує: від народження зрозуміла, що дитина особлива, адже розвивалася набагато швидше своїх однолітків. «Вона дуже швидко розвивалася. Із 2 років вже вміла читати та писати. Коли їй було три роки, уже почала займатися бісером, малювала. Саме тому я її не віддавала в садочок і змушена була на деякий час покинути роботу, щоб займатися лише донькою», – розповідає мати львівської розумниці Лілія.

У Центрі оцінювання якості освіти кажуть, що незважаючи на те, що цього року на ЗНО з Львівщини зареєструвалося менше дітей, ніж торік, результатами тестів область не поступилася. «Нам дуже приємно, що львів’янка здобула максимум – 600 балів. Я розмовляла з директором лінгвістичної гімназії, у якій навчалася ця дівчинка. Мені сказали, що це просто фантастична дитина. Вона дуже добре вчилася. Щороку на Львівщині є дитина, яка набирає 600 балів», – повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. До якого вишу вступатиме, найрозумніша львівська абітурієнтка ще не знає, але фах уже обрала. Дівчина хоче бути юристом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів