Виконком Львівської міськради ухвалив доплату асистентам вчителя

14:30 8 вересня 2017 р.

У п’ятницю, 8 вересня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР одноголосно підтримали рішення про введення до штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів Львова додаткових посад вихователя (асистента вчителя) та практичного психолога у 69 інклюзивних класах.

Про це повідомили сьогодні, 8 вересня, у Львівській міськраді. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив під час засідання виконавчого комітету ЛМР: «Я вважаю, що два вчителя в класі – це норма. А там, де є діти, які потребують особливої уваги, то це навіть не обговорюється. Одна вчителька фізично не може тримати і ліву, і праву частину, і дисципліну, і викладати. Це перший крок. Нас має цікавити якість навчання дітей. 

Натомість начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «На сьогоднішній день, відповідно до типових штатних розписів передбачено півставки асистента вчителя у тих класах, де навчаються діти з інклюзивною формою навчання. Звичайно, що робота асистента вчителя надзвичайно важка і важлива і цей рівень оплати праці, який передбачений – надзвичайно низький. Тому, на сьогоднішній день, ми маємо понад 60% вакансій цієї посади. У випадку введення додаткової штатної одиниці ще додати з міського бюджету півставки асистента-вчителя – це допоможе людині отримувати більшу заробітну плату і, ми сподіваємося, що такі посади не будуть більше вакантними».

Чиновник також запевнила: «Розвиток інклюзивної освіти на сьогоднішній день – важливе питання, тому що кількість дітей, які мають особливі освітні потреби щороку збільшується. І в порівнянні із 2015-2016 навчальним роком їх кількість збільшилася майже утричі. Програма рішення виконкому прийнята на постійно, відповідно до кількості інклюзивних класів. На сьогоднішній день в місті ми маємо вже сформованих 69 інклюзивних класів. Якщо ми говоримо про річну суму – це в межах від 1,5 до двох мільйонів коштів додаткових коштів на рік. Львів – єдине місто в Україні, яке з міського бюджету проводитиме доплату асистентам вчителя в розмірі півставки».

Про це поінформували сьогодні, 8 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів