Військові України й НАТО навчаються на Львівщині один в одного, – «CBS»

13:14 2 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: rmclviv.wordpress.com

Наступний випуск на Яворівському військовому полігоні відбудеться в середині лютого, після чого бійці поїдуть на передову.

Кореспондент американської телерадіомовної корпорації «CBS» Камі МакКормік повідомила після відвідинна Яворівського військового полігону, де інструктори зі США й Литви навчають українські підрозділи:

«Хоч серед українців є не лише призовники, а й ті, хто вже побував на передовій на сході України, однак навіть вояки з бойовим досвідом часом не мали формального військового вишколу до цього. Курс навчання триває 55 днів, і наступний випуск відбудеться в середині лютого, після чого бійці поїдуть на передову.

США працюють разом з канадійцями, британцями та литовцями в Яворові, який зараз називається «Спільний міжнародний миротворчий центр безпеки». Підполковник Ніка Дусіча з американської Національної гвардії розповів: «Українські військові протистоять ворогу, який має сучасне озброєння – не лише з вбивчої точки зору… Є також електронна зброя, якої раніше не було, а тепер ми навчаємо їх і цьому. Не думаю, що суть курсу в тому, щоб досягнути такого ж рівня, що й у росіян. Гадаю, тут ідеться про те, щоб знати свої можливості і максимально їх використовувати в ефективний спосіб на полі бою».

А підполковник з Канади Тім Арсенолт зазначив: «Ми від українців – ред.) і самі багато чому вчимося. Ми маємо недавній досвід Афганістану та Іраку, але український досвід є багато в чому іншим. Тому ви з повагою ставимось до їхніх потреб».

Про це повідомили в американській телерадіомовної корпорації «CBS».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів