В Україні створили новий міномет «Верба»

00:40 3 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Сергія Пашинського в інтернет-мережі «Facebook»

Нардеп Сергій Пашинський повідомив у неділю: «Мобілізувавши державно-приватне партнерство, нам вдалося за декілька місяців створити 82-міліметровий міномет, який так гостро потрібен на передовій».

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони України Сергій Пашинський розповів 2 липня:

«Зі сумом можна констатувати, що за роки своєї незалежності, кількість нових видів озброєння, які створила Україна, можна порахувати на пальцях однієї руки. І це при тому, що за рахунок спадщини Радянського Союзу, ми входили в Топ-10 найбільших світових експортерів зброї, кожного року отримуючи в середньому 1 мільярд доларів виручки від експорту озброєння. Частина цього доходу осідала в кишенях керманичів і, фактично, ні копійки ми не інвестували ні в розвиток виробництва, ні в створення та підтримання нашого оборонного потенціалу.

Держава Україна в спадок отримала більше 150 оборонних заводів різного профілю, які на цей день, в більшості своїй, або вже знищені, або працюють на 5-10% свого потенціалу. Більш того, за майже 25 років ми навіть не потурбувалися створити прості системи озброєння, які були в арсеналі нашої армії, але вироблялися в Російській Федерації. І хоча з початком російської агресії є певний прогрес, цього явно недостатньо для модернізації та повноцінного переозброєння. 

Саме тому я виступив ініціатором створення як нових зразків озброєння, які потребує наша армія, так і початку виробництва тих типів, які є на озброєнні, але в яких відчувається гострий дефіцит. Мобілізувавши державно-приватне партнерство, нам вдалося за декілька місяців створити 82-міліметровий міномет, який так гостро потрібен на передовій.

Сподіваюся на успішні випробовування і якнайшвидше забезпечення даними мінометами передових підрозділів.  Це, звичайно, маленький крок в системі підвищення нашої обороноздатності, але ми разом будемо продовжувати робити все можливе і неможливе, щоб не тільки озброїти нашу армію, але й відновити колосальний потенціал українського ВПК.

На фото – 82-міліметровий міномет зі символічною назвою «Верба». Окрема подяка директору ВАТ «Меридіан» та директору ТОВ «Системінжинірингмененджмент».

Сергій Пашинський написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також розмістив світлину 82-міліметрового міномета «Верба».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів