Уряд затвердив мінімальну стипендію на рівні 1100 гривень

14:14 28 грудня 2016 р.

Кабінет міністрів України затвердив виплату академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів на підставі рейтингу та мінімальну стипендію на рівні 1100 гривень з 2017 року.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду в середу. Перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець зазначив, що мінімальний розмір стипендії становитиме 1100 гривень, підвищеної – 1600 гривень. Для окремих важливих спеціальностей розміри стипендій будуть підвищені: вчителі математики, інформатики, природничих наук, студенти деяких інженерних спеціальностей (гірська і нафтогазова справа) отримуватимуть 1400 гривень, а підвищену – 2360 гривень.

Володимир Ковтунець також озвучив ідею, що надалі в цю систему можна буде ввести принцип позитивної дискримінації щодо студентів з інвалідністю, щоб давати їм додаткові бали для отримання більш високих місць в рейтингу і збільшити їхні шанси на отримання академічних стипендій. Щоправда, це рішення було прийнято з умовою подальшого доопрацювання із зацікавленими відомствами. 

Про це повідомили сьогодні, 28 грудня, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів