Уряд схвалив концепцію реформи середньої школи

14:34 14 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: kafedraooiuv.org.ua

Зарплата вчителів збільшиться в 2017 році середньому на 50%.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив сьогодні, 14 грудня: «Щойно уряд схвалив концепцію реформи середньої школи «Нова українська школа»: фінансування освіти 7% ВВП, збільшення ЗП учителям, 12-річка та інше».

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко поінформував про це на своїй сторінці «Twitter». Своєю чергою, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що рішення уряду щодо зміни ситуації у сфері освіти дозволять створити умови для належної якості освіти у країні.

Керівник уряду також ззначив: «Якщо можемо при вищій освіті здобути наступну, то дитячий садочок і школу дитина відвідує тільки один раз у своєму житті. Ми не маємо жодного морального права обмежити дітей у доступності до школи, дитячого садочка, і найголовніше – в якості освіти. Маємо створити умови щодо належної якості освіти».

анонсуючи затвердження урядом концепції «Нової української школи».

За словами Володимира Гройсмана, ухвалені урядом рішення дозволять змінити ситуацію у сфері освіті у кращий бік, а також окреслити розвиток сфери на середньо- і довгострокову перспективу. Прем'єр-міністр також зазначив, що головне завдання сьогодні – наповнити змістом і забезпеченням загальну середню освіту. За його словами, головний показник сфери освіти – це якість знань. 

Володимир Гройсман додав: «Якість знань, підготовка необхідних спеціальностей, працевлаштування – це все починається від дитячого садочка. Маємо той багаж [знань] формувати таким чином, щоб діти були конкурентними».

Серед сьогоднішніх рішень уряду – також постанова про підняття оплати праці вчителів на два тарифних розряди, зазначив прем'єр-міністр. За словами Володимира Гройсмана, завдяки цьому рішенню та підвищенню мінімальної зарплати удвічі, в середньому зарплата вчителів у 2017 році збільшиться на 50%. 

Говорячи про питання рекомендацій до формування регіонального замовлення для навчання у професійно-технічних навчальних закладах, Володимир Гройсман зазначив, що влада різних рівнів у співпраці має готувати якісні професійні кадри для реального сектору економіки. Наголошується, що цього року уряд направив 50 мільйонів гривень на зміну навчальних програм з трьох найбільш дефіцитних професійно-технічних спеціальностей.

Наступного року це фінансування буде збільшено. Прем'єр-міністр зазначив: «Я би дуже хотів, щоби професійно-технічна освіта була теж якісною. Ми витрачаємо туди мільярди, я би хотів, щоби ці мільярди ми вкладали в конкретного українського учня, студента, який буде дуже добре підготовлений, буде працювати в реальному секторі, давати якісний національний продукт і впливати на розвиток національної економіки».

Про це повідомили сьогодні, 14 грудня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів