Урочистості з нагоди закінчення навчального року відбудуться в школах Львова 29 травня, – ЛМР (оновлено)

23:33 13 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Виконувач обов’язків начальника управління освіти міськради Зоряна Довганик запевнила в середу: «Рішення щодо скасування проведення останніх дзвоників у навчальних закладах немає».

Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила сьогодні, 13 травня:

«Рішення щодо скасування проведення останніх дзвоників у навчальних закладах немає. Лише у зв’язку з ситуацією в країні ми просили навчальні заклади не проводити гучних заходів у цей день.

Пропозиції провести служби чи молебень у храмах перед традиційними лінійками надходили від окремих навчальних закладів, де такі заходи проводяться традиційно, але це питання обговорюється на рівні шкіл. Тому, в останній день навчального року – 29 травня, у всіх навчальних закладах міста пройдуть урочистості з нагоди закінчення навчального року».

Про це поінофрмували сьогодні, 13 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради. Натомість журналіст Вікторія Балицька повідомляла в середу в соціальній мережі:

«ЗАМІСТЬ ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА – СЛУЖБА В ЦЕРКВІ? Мер Львова Андрій Садовий («руками» відділів освіти) заборонив цього року проводити в школах останні дзвоники, тобто те що в народі називається «лінійки». Бо мовляв, це прояв советчини і не на часі – війна ж тіпа (Помніцца, раніше проводити карнавали війна не мішала).

Таке рішення було озвучене чиновниками з райононних управлінь освіти (виправлено! це не сам мер озвучив) на вчорашній нараді директорів шкіл. На запитання освітян – а що ж запронувати дітям? Їм ж хочеться якоїсь зворушливої врочистості. Відповідь була лаконічна «нахай ідуть до церкви»)))

Якщо мер (і чиновники) такі побожні, то ще не означає, що усі містяни та їхні діти є субєктами релігійної обрядовості. А ще є мусульмани, іудеї... Ну і просто атеїсти. 

А до речі, в яку церкву вести дітей? Якого патріархату?))) Шото мені видається, що то вже почалося полювання на серця побожних виборців. smile emoticon.

ПС. Прошу вибачення за неточності в пості. Виравлено. Я перепровірила в іншому джерелі іфу і зясувалося що сам мер на нараду директорів не приходив. І це є рішення районних відділів освіти. Але такі рішення без згоди АІС не приймаються».

Вікторія Балицька написала це сьогодні, 13 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів