Упродовж наступних семи років Львівською політехнікою керуватиме Юрій Бобало

12:47 16 липня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомляє в середу прес-служба цього вищого навчального закладу.

Як повідомила сьогодні, 16 липня, «Щоденному Львову» прес-служба Національного університету «Львівська політехніка», впродовж наступних семи років ним керуватиме професор Юрій Бобало. У повідомленні також конкретизується:

«Як відомо, 25 червня ц.р. на конференції трудового колективу Національного університету «Львівська політехніка» виконувач обов’язків ректора професор Юрій Бобало таємним голосуванням був обраний претендентом на цю посаду. Це була єдина кандидатура.

Він набрав майже 92 відсотки голосів. З 256 делегатів конференції «проти» було лише шестеро.

Після цього його кандидатуру розглянула кадрова комісія Міністерства освіти і науки України, яку очолює перший заступник міністра Інна Совсун. Члени комісії одноголосно ухвалили рішення рекомендувати укласти контракт із професором Юрієм Бобалом на 7 років, що і зробив міністр Сергій Квіт.

Контракт укладений ще за старим Законом про вищу освіту. Тоді ще не набув чинності новий закон, який передбачає контракти з ректорами на 5 років і не більше двох каденцій.

Перед цим контракт було укладено з ректором Львівського національного університету імені Івана Франка Володимиром Мельником, але на 5 років. Це тому, що він був вперше обраний на цю посаду і мав значно більше голосів «проти».

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало обіймав цю посаду впродовж останніх 7 років, і в міністерстві були добре поінформовані про престиж Університету та особистий імідж ректора. Доброго настрою новопризначеному ректорові додала також звістка про те, що за перші дні цьогорічної вступної кампанії абітурієнти подали значно більше заяв, аніж торік. Якщо за 30 днів роботи приймальної комісії у 2013 році було подано 34 тисячі заяв, то цього року лише за 5 днів їх надійшло 16 тисяч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів